Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Thursday, September 6, 2012

Pengalaman Bersalin - Part 5

Org tanya kena c-zer sakit tak ? Aku jawab, kena c-zer tak sakit.. tapi.. lepas 6 jam kena c-zer memang aku mintak nyawa sebab sakit.. inject morfin 2 kali, mkn ubat tahan sakit 2 kali.. aku pitam satu kali, masa cuba bangun sendiri... huhu ! akibat sakit sgt (aku rasa la) so, perasaan nak tengok anak kat tingkat 2 tu kurang.. sebab takut nak bergerak.. husband dtg masa waktu melawat tghari tu, baru la dia sorong aku naik wheelchair turun NICU tengok anak..

Apa perasaan dpt pegang anak sendiri buat pertama kali ? Ni pun aku tak reti nak jawab.. susah nak explain sebab aku tak penah bezakan Aliff & Athiyyah... :) Sama je rasa keterujaan itu.. aku suka je nak pegang @ dukung baby lama2 tapi.. baby kan semangat.. luka c-zer pon sakit.. so, aku pegang sekejap je... 

~Ahad - 01/07/2012 @ NICU Hospital Serdang ~
 Tengok muka baby ni byk kali.. aku asik tertanya2 je.. anak aku kan ? baby ni yg kuar dari perut aku kan ? hahaha ! agak dodow kan soalan tu.. aku cuma pelik..siyes.. aku tak nampak lgsung iras muka laki aku ke, muka aku ke kat muka baby ni kan.. hahaha ! Apa pun aku panjatkan kesyukuran sgt2 sebab Allah kurniakan aku baby perempuan yg sgt somel + semangat + sihat & cukup sifat..walaupun aku kena hiris2 perut... hahaha ! tu ayat mak aku tu :P.  Aku discharge hari Isnin 02/07/12  lepas baby ok.. Ada kuning sket tapi tak tinggi.. so doktor buat surat kasik pelepasan balik umah..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...