Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, September 3, 2012

Pengalaman Bersalin - Part 2


Sambung :) ...

Takde tanda2 nak bersalin pun. Lepas aku check kata baru bukak 1cm tuh, Aliff warded kan, so aku berkampung kat spital tu dgn mak. Jadi aku tak risau sgt la kalo nak terbersalin ke kan. Since aku ada GDM, doktor kata kalau tak bersalin gak, silalah menyerah diri hari Jumaat 29/06/12.. tu la EDD aku yg sebetulnya..

Bila tiba hari kejadian, aku tunggu husband sampai. sebab aku memang nak dia teman aku bila aku bersalin. so, aku pun dgn gaya kebudak budakan.. ugut husband aku.. selagi abg tak dtg, syg takmo gi wad bersalin... hahaha! apa punya perangai la kan.. husband aku dtg lepas smayang jumaat.. dah mcm tu, trus la gi dewan bersalin tu.. sempat mintak ampun kat mak abah suma... perasaan masa tu bercampur baur... dgn Aliff yg sakit tak baik lagi.. sedih sgt rasanya..

Sampai dewan bersalin, dah cek suma, BP ada tinggi sket.. pastu doktor tanya kenapa tak dtg pagi... kira dah lewat la tu.. sebab dorang kan nak induce aku. Aku explain la pasal aku ada kat wad kanak2 jaga anak, pastu tunggu laki sampai suma.. sekali lagi, kena seluk.. result negatif.. jln tak bukak langsung.. huhu! oh ye, masa doktor nak seluk tu, ada pelatih 2 org masuk, dia  tanya doktor.. boleh tak nak buat observation.. nak tengok doktor buat procedure... wah !.. aku ckp dlm hati, nape lah ko pilih aku.. nape ko tak pilih org lain plak kan.. tapi sib baik doktor tu baik.. dia ckp ngan pelatih tu .. " tanya la patient saya, kalo dia benarkan, boleh la"... laju2 aku jawab.. " adik carik org lain ye dik, akak tak nak "... terlepas sudah.. hehehe !..

habis cerita seluk2 suma tu... nurse kasik uniform pink2 suh tukar baju... pastu dorang antar gi wad.. aku inform husband.. suh inform mak.. sebab wad tu sama floor dgn wad aliff @ wad kanak2 je.. rezeki aku gaknya kan, katil penuh, so aku dpt duduk bilik 1st class.. aku sensorang, bilik air tak share.. Alhamdulillah kata aku dlm hati.. duduk situ diam2 sementara tunggu husband aku sampai bawak makanan sebab time aku masuk tu, dah lepas waktu mkn mlm... nurse kuar masuk baper kali amik reading BP.. pastu aku punya emosi tak berapa stabiil.. mengongoi nangis... hiba sangat dok kesiankan aliff... sampai aku tertidur & gynae dtg cek... dia dtg and bgtau yg pukul 4am dorang nak kasi ubat utk induce... tapi tetiba, doktor tu ubah fikiran.. dia kata dia tak confident & nak tunggu the next day.. tunggu specialist dtg, scan lagi sekali baru la decide nak induce ke apa... waaa ! aku sgt berdebar2...

cerita yg tak disangka pun bermula...

sambung lagi.. :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...