Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, September 5, 2012

Pengalaman Bersalin - Part 4

Sepanjang kena sorong nak g OT tu, mulut aku tak berenti2 baca doa nabi yunus dlm perut ikan tu... masuk OT, doktor 'siapkan' aku.. pasang segala wayar yg perlu.. kat dada, ujung jari suma.. BP aku tinggi lagi.. doktor tanya " Kenapa BP awak tinggi ni, awak takut ye".. tanpa segan silu aku jawab " YA dokter".. muahahhaa ! dasar hati kecik.. saat yg paling aku takut pun tiba.. kena bius.. :) Dia kasik aku bantal, suh peluk lutut.. at the same time ada nurse, sama besar dgn mak aku, peluk bahu aku, tak nak kasi aku meronta mangkali.. :)..

Bila dia cucuk tu, rasa la sakit tapi bukan sgt sakit mcm yg aku bayangkan la.. pastu lama gak, bila aku dengar doktor kata, jgn bergerak ye puan, nak masukkan ubat.. aku ingat dah sudah masukkan..upanya tidak.. tak lama tu trus kebas tak rasa apa... procedure tu tak lama, sekejap je.. aku rasa pergerakan, dia tolak tarik suma cuma tak rasa sakit... tu je ...

Tapi, ada rasa loya mcm nak muntah.. pastu menggigil2 sampai berbunyi2 gigi berlaga... sejuk satu hal, kesan ubat bius pun satu hal... pastu dorang sembang2 teka berat anak aku.. funny je ...masa dorang dpt keluarkan kepala baby, doktor tanya aku..

Doktor  :  Montelnya.. berapa tahun tunggu ni Puan ?
Aku      : 8 tahun dokter...
Doktor  : Berbaloi baloi...

Punya la eksited aku nak tengok muka baby aku kan... aku tanya baby apa .. doktor kata, nanti kita tunjuk.. padahal aku cukup konfiden anak aku girl.. hahaha !.. aku dengar suara dia nangis.. tak lama tu nurse bawak tunjuk kat aku... tunjuk sekejap je sebab aku tak abes kena jahit lagi.. aku tanya berapa kilo baby ni.. nurse senyum jawab 4.4kg... :) Alhamdulillah dlm hati.. selamat semuanya...

Dah siap jahit, dorang sorong aku gi observation room.. masih pakai wayar2 berselirat lagik.. masih menggigil2 tak berenti lagi.. pastu, nurse tunjuk anak aku skali lagi sebelum dorang antar gi NICU.. dia kata cuma nak pastikan baby ok.. sebab baby besar ...:) .. Pastu nurse yg sama2 involve masa operation tu dtg kat aku.. dia ckp camni " Puan, mintak maaf ye, saya amik gambar anak puan tadi, comel sgt"... aku ckp takpe.. pastu aku trus laju2 mintak dia mms kan pic tu kat fon aku (fon dekat husband) so that husband aku tau la aku dah bersalin...:)

Ni pic yg nurse tu snap.. Syukur sgt dpt pic mcm ni.. esok besar leh tunjuk kat anak dara :)


 mcm baby michelin kan.. ketak2
 dorang kata, mulut tu mulut aku.. huhu !

ni lah 1st pic yg aku publish utk kwn2 kat fb @ mms kat fon :)..

to be continue..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...