Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, September 11, 2012

Athiyyah warded - Jaundice

Athiyyah warded sebab kuning dia tinggi. Aku yg bersalah.. sebab buat tak endah.. huhu! Sebelum kuar NICU tu mmg ada kuning tpi rendah je, so Doktor benarkan balik. Masa jururawat masyarakat dtg umah pon dia suh aku bawak Tiyah gi klinik sebab kuning paras dada.. tapi aku tak pegi.. laki aku keje.. pastu klinik jauh dari umah.. aku ckp ngan misi nanti bawak g klinik bila aku balik serting pantang kat umah mak minggu depan..

Dipendekkan cerita, hari isnin cek kuning Tiyah, reading dia 323... giler tinggi.. trus ni nong ni nong nek ambuulan antar emergency kat kat spital jempol... hambik ko mama Tiyah..degil ya amat... Doktor kata sib baik tak sampai 400.. kalau tak memang kena tukar darah.. huhu!

So merasalah tido spital... mak ckp, Tuhan makbulkan doa mama ko tiyah.. kekeke ! apa sebab mak aku ckp camtu ? sebab, sebelum tiyah warded tu, kira beberapa hari sblm aku kuar spital, aku ckp ngan mak camni.. " rindulah nak mkn nasik spital mak"... kan dah merasa betul mkn nasik spital.. sib baik warded 2 mlm je... mcm sedih gak duduk berdua ngan anak, laki kt KL keje, Aliff ngan atok nenek.. huhu !

a) pic ni masa tiyah 2 hari..dia punya kuning sikit je.. kat spital serdang
b) ni kat spital jempol.. sian dia asik terkejut ke bila tido telentang.. so, nurse pun telangkupkan dia .. kasi meniarap..
c) ni pic nak kuar wad dah.. :)

masa masuk spital, mlm tu trus kasik dia duduk bawah lampu biru tu.. double lampu dia..sebab nak kasi turun cepat.. mlm pukul berapa ek, misi amik darah, result dia 267.. turun byk dah.. pagi esoknya.. turun sikit je.. ... result 251... pastu, mlm ke 2 tu punya result 208.. so, boleh la keluar.. Doctor kata, dia nak result  tu bawah 200.. walaupun dibenarkan keluar, masih kena pantau lagik kat klinik kesihatan... dah balik umah, the next day gi lagi cek, result 181.. Alhamdulillah... dah ok dah.. takde kuning dah.. :) .. sok kalau ada anak lagik  (Insya Allah :) ) kalau kuning je, confirm aku cepat2 bawak gi klinik.. huhu!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...