Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, November 14, 2011

Ngobrol2


As salam...

Hari makin hari rasa mcm tak paham dgn perangai sendiri.. mcm mana nak handle ye ? nak menaip dlm blog pon rasa semacam je.. tak nak la setiap patah yg ditaip tu berunsur ketidak puas hatian, berunsur kemarahan DLL... tu semua buat kita nampak lemah kan ?

Lately nih, aku sendiri pon jadi pening bila memikir... asik la nak temper.. nak angin... ke sebab pembawakan budak aku jadi mcm ni.. hormon tak stabil ke ? ke aku ni mmg jenis suka marah.. haih ! sian org sekeliling yg dpt tempias especially Encik Hasben... marah2 kang tak ciom bau syurga kang...ishk !..

Pikiran pon makin hari makin bercelaru.. oh ye, lupa nak bgtau, aku dah resign dari OWT... ada tinggal berapa hari je kat sini... minggu ni ada sampai hari khamis.. Jumaat 18/11 tu dah start cuti nak mengantar adik pegi nikah kat penang... aku amik cuti sampai kenduri belah aku settle.. masuk keja balik on 29/11 ... & 30/11 tu last day kat OWT... sekarang ni aku belum rasa sedih lagi.. belum sampai time kot.. maybe, bila dah nak ujung bulan karang, aku nangis kuat2.. hahaha ! dasar... sayang aku kat OWT ni.. dah 4 taun kat sini...

Sesungguhnya, kalo la takde poblem, confirm aku terus stay kat OWT.. tapi mengenangkan anak bujang yg jauh diperantauan, aku kena buat keputusan ni... kebetulan plak, aku baru tau aku preggy, jadi aku rasa, betul la keputusan yg aku buat ni.. harap2 aku ok, aku tak boring duk umah jaga anak.. walaupun ramai yg nasihat kata aku dah keje 10 taun so takut aku boring nanti.. aku harap sgt benda tu tak berlaku... huhuhu ! org boleh cakap apa je yg dorang nak, tapi susah payah idup kita bukan dorang tau.. bukan dorang yg tolong pon.. selagi tak kena kat btg idung sendiri, boleh la korang nak kata apa pon kan, sok kalau dah kena kat btg idung sendiri, baru la nak terpikir agaknya... aku belajar abaikan spesis2 serpihan sedemikian.. tak nak la simpan rasa benci2 byk2 dlm hati.. tak nak nanti rasa benci tu tersangkut sama dgn baby dlm perut.. Nau'zubillah.. mintak jauhkan lah.. huhu !

pasal preggy pulak...bukan niat aku pon nak canang bgtau aku preggy.. tapi aku syukur sgt dgn pemberian dariNYA yg tak terduga ni... nak gembira sgt pon takut, campur2 perasaan dlm hati ni.. pada siapa yg tau, aku pernah preggy awal bulan 4 ari tu... tapi kena buat D&C 2/06 sebab baby takde heartbeat .. kandungan dah masuk 3 bulan masa tu... aku punya sedih, Tuhan aje yg tau.. nasib baik, ada Aliff Ayzzat Annuar... huhu ! itulah buah hati pengarang jantung aku..

So far, ini company ke 3 aku lepas berenti dari IKRAM dulu.. Kat IKRAM pon giler byk sentimental value.. adeh hai ! dlm sebulan lepas berenti tu, tetiap kali lalu kat depan IKRAM nak gi OWT, aku sure nangis leleh2... mmg ler emosi teruk masa tu... (masa tu dok kajang lagi.. ulang alik kajang - usj) ....

so, hari ni, entry ni tiada bergambar... lepas2 ni aku jarang update blog kot.. bergantung kepada keadaan la yer.... hari ni entry bebel2 aku je... aku nak mintak maaf secara terbuka hari ni, kepada sesaper yg terima tempias kemarahan aku, yg aku marah tanpa aku sedar, yg terkecik ati samada aku sedar ataupun tak... aku pun cuma manusia biasa yg berganda2 kelemahan yg ada ... harap takde yg tersimpan dlm hati ye...

2 comments:

Ayu Jaffar said...

yan, tahniah........... :))))) hepi sgt k.ayu dengar... take care ye wakkkk :P

~ Puan Yan @ Mama Aliff ~ said...

thanks kak ayu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...