Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, November 30, 2011

Bersawang lagik.. :P


As salam semua... blog ini bersawang lagi la nampaknya.. tuan umah bz :) ... cuti 11 hari sebab adik kawen.. masuk opis keje plak melambak... huhu ! tensi... takde nak update apa pon sebenarnya.. piccas masa kenduri pon tak download lagik... camera+memory card ada kat adik.. nak bergambar-gambaran lepas SPM kata dia... tambah plak sejak simptom2 morning sickness melanda ni, lagi la mood nak berblogging ke laut.. nak jalan2 gi blog kengkawan pon tak berkesempatan... nanti lah, harap2 bila keadaan pizikal + mental tuan umah dah ok, boleh lah update blog seperti biasa ye... tada !! have a nice day suma :)

Wednesday, November 16, 2011

Thank You TGV & Nuffnang :)


Kan aku sedih2 ari tu takde saper nak amikkan tiket free dari Nuffnang & TGV kan.. akhirnya, setelah merayu2, ada jugak org amikkan tiket tu.. mekasih la dekat Atiqah & Miss Teh ye :)

So, hari Ahad ari tu, aku decide nak marathon 2 wayang sekaligus la.. pagi2, laju2 bekpes kat Murni depan opis.. apa motif weekend pon dtg opis ? hahaha ! sebab aku ler sengal.. tertinggal tiket wayang tu ari jumaat.. so, kena la amik tiket tu ari ahad... lepas bekpes, aku dgn confident laki bini menuju IOI Mall, Puchong sini ha... dah masuk parking... tetiba dengar satu suara berkata :D

" ma, sini bukan TGV la ma.. sini GSC "......

hahahah ! dodow kan ? buta2 bayar RM2 duit parking, pastu kuar balik trus gi MINES... sampai sana, pilih2 la citer yg buleh tengok.. sebab tak semua buleh tengok.. nak tengok Tintin takleh.. shark pon takleh... sib baik ada REAL STEEL ... best citer tu... Masuk kul 11.00 am... kul 1 lebih baru abes....

lepas tu kuar mkn semua... sambung tengok cerita ni.. DONT BE AFRAID OF THE DARK.
Citer ni cam kelakar seram..kelakar dodow pon ada gak.. hahaha ! aku redha je la.. sebab tiket free kan... pic bawah ni.. si sally.. momei budak ni.. besor dah dia...




Ni la complimentary tiketnya....

Again... nak wish lagi THANKS TO NUFFNANG & TGV.. taun depan kasik lagi ye :D


pic raya haji




pic lembu yg dikorbankan... last skali tu pic budak tak takut lembu.. merayap ke hulu kehilir.. :)

Monday, November 14, 2011

Ngobrol2


As salam...

Hari makin hari rasa mcm tak paham dgn perangai sendiri.. mcm mana nak handle ye ? nak menaip dlm blog pon rasa semacam je.. tak nak la setiap patah yg ditaip tu berunsur ketidak puas hatian, berunsur kemarahan DLL... tu semua buat kita nampak lemah kan ?

Lately nih, aku sendiri pon jadi pening bila memikir... asik la nak temper.. nak angin... ke sebab pembawakan budak aku jadi mcm ni.. hormon tak stabil ke ? ke aku ni mmg jenis suka marah.. haih ! sian org sekeliling yg dpt tempias especially Encik Hasben... marah2 kang tak ciom bau syurga kang...ishk !..

Pikiran pon makin hari makin bercelaru.. oh ye, lupa nak bgtau, aku dah resign dari OWT... ada tinggal berapa hari je kat sini... minggu ni ada sampai hari khamis.. Jumaat 18/11 tu dah start cuti nak mengantar adik pegi nikah kat penang... aku amik cuti sampai kenduri belah aku settle.. masuk keja balik on 29/11 ... & 30/11 tu last day kat OWT... sekarang ni aku belum rasa sedih lagi.. belum sampai time kot.. maybe, bila dah nak ujung bulan karang, aku nangis kuat2.. hahaha ! dasar... sayang aku kat OWT ni.. dah 4 taun kat sini...

Sesungguhnya, kalo la takde poblem, confirm aku terus stay kat OWT.. tapi mengenangkan anak bujang yg jauh diperantauan, aku kena buat keputusan ni... kebetulan plak, aku baru tau aku preggy, jadi aku rasa, betul la keputusan yg aku buat ni.. harap2 aku ok, aku tak boring duk umah jaga anak.. walaupun ramai yg nasihat kata aku dah keje 10 taun so takut aku boring nanti.. aku harap sgt benda tu tak berlaku... huhuhu ! org boleh cakap apa je yg dorang nak, tapi susah payah idup kita bukan dorang tau.. bukan dorang yg tolong pon.. selagi tak kena kat btg idung sendiri, boleh la korang nak kata apa pon kan, sok kalau dah kena kat btg idung sendiri, baru la nak terpikir agaknya... aku belajar abaikan spesis2 serpihan sedemikian.. tak nak la simpan rasa benci2 byk2 dlm hati.. tak nak nanti rasa benci tu tersangkut sama dgn baby dlm perut.. Nau'zubillah.. mintak jauhkan lah.. huhu !

pasal preggy pulak...bukan niat aku pon nak canang bgtau aku preggy.. tapi aku syukur sgt dgn pemberian dariNYA yg tak terduga ni... nak gembira sgt pon takut, campur2 perasaan dlm hati ni.. pada siapa yg tau, aku pernah preggy awal bulan 4 ari tu... tapi kena buat D&C 2/06 sebab baby takde heartbeat .. kandungan dah masuk 3 bulan masa tu... aku punya sedih, Tuhan aje yg tau.. nasib baik, ada Aliff Ayzzat Annuar... huhu ! itulah buah hati pengarang jantung aku..

So far, ini company ke 3 aku lepas berenti dari IKRAM dulu.. Kat IKRAM pon giler byk sentimental value.. adeh hai ! dlm sebulan lepas berenti tu, tetiap kali lalu kat depan IKRAM nak gi OWT, aku sure nangis leleh2... mmg ler emosi teruk masa tu... (masa tu dok kajang lagi.. ulang alik kajang - usj) ....

so, hari ni, entry ni tiada bergambar... lepas2 ni aku jarang update blog kot.. bergantung kepada keadaan la yer.... hari ni entry bebel2 aku je... aku nak mintak maaf secara terbuka hari ni, kepada sesaper yg terima tempias kemarahan aku, yg aku marah tanpa aku sedar, yg terkecik ati samada aku sedar ataupun tak... aku pun cuma manusia biasa yg berganda2 kelemahan yg ada ... harap takde yg tersimpan dlm hati ye...

Thursday, November 10, 2011

Bancak'an kat umah nenek..


Lepas nenek kuar spital ari tu... kan aku balik sepang sebab Aliff pon ada (Entry bawak aliff main air kat teluk kemang) .... adik beradik abah pakat buat bancak'an or among-amongan (bahasa jerman ye kawan2) ... ala2 kenduri doa selamat la.... buat nasik ambeng... makan ramai2...sekali sekala, seronok jugak.. :)

ni gambor nasik ambeng tak cukup seksi.. hahaha !

ini pic atok, kat belakang umah @ kebun.. tengah ngait jengkol.. versi bahasa melayu nya adalah jering :) ... atok beria suh aku ambik bawak balik... tapi aku tak mkn jering, petai aku suka la.. tapi jering tak pandai makan... hihi ! yg baju biru tu laki aku.. budak kecik tu kazen aku...

tadaa !! buah duku langsat.. manis okeh... yg dah masak manis la.. yg ijau2 sket tu masam...

muka eksited aku... hahahah ! byk gak aku tala sebelum balik tu..
sekian sahaja untuk hari ni :)

Pokok buluh telah pun ditebang ! Tq Jiranku !


hihi... jiran sebelah rumah ada tanam pokok buluh hiasan tapi semakin hari semakin membesar... semakin hari semakin byk daun dia gugur ke laman sekangkang kera tepi umah aku... dan setiap kali dia nampak aku laki bini sapu daun gugur tu, setiap kali tu dia akan cakap "SORRY" .... lepas tu, kan sekarang ni musim hujan je kan, daun yg berguguran dari pokok buluh tu usah cerita la ye... tak nampak rumput ijau dah laman umah aku.. nampak kaler coklat je... oleh dedaunan kering...

satu mlm aku balik keje (ari jumaat tak ingat minggu bila).. aku balik tapi nampak terang semacam je tepi umah aku.. upa2 nya jiran aku dah cabut pokok buluh dia... dia kata dah tinggi sgt.. bila dia bukak tingkap bilik, tak nampak apa2 kat luar dah...

nampak tak petak yg ada tanah tu, kat situ la pokok buluh tu hidup sejak beberapa taun lepas... lepas dia cabut pokok buluh tu, dia tanam dgn pokok lain.. dia add skali rumput karpet kasik cantik laman dia katanya...
dan, di hari minggu yg nyaman, laki aku yg baik ati tengah membersihkan laman umah sekangkang kera itu... hihi ! akhirnya, tak payah la hari2 nak sapu dedaunan kering yg berguguran dari umah jiran sebelah ye... terima kasih wahai jiran ku :P

OWT Photography Club #3 - The Winner !

hari tu kan ada aku buat entry gambar2 yg menang utk kelab foto no 1 & 2 kan.. yg ni plak gambar yg dipilih untuk menang bagi sesi no 3 ni.. pemenang nya adalah Michael Lau.. Geologist kat opis ni la.. dia menang RM300 cash dan kitaorg pon amik kesempatan mintak dia belanja mekdi sempena kemenangan itu... hahaha ! tq Michael !

Lemau...


Selamat Hari Raya Aidiladha semua.. sudah terlambatkan ? huhu ! lemau sgt sekarang ni.. nak buat entry masa raya korban pun tak buat lagi.. nanti jap2 lagi lah update ye.. :)


Friday, November 4, 2011

Astro ke Asteruk ?


Aku sebenarnya malas nak marah2 pasal benda ni.. tapi tu la, marah la jugak ... Pasal 0.45 sen pun nak potong line Astro aku.. pastu sok nak sambung balik kena cas RM20 kan... padahal belum due pon lagik.. tak pepasal budak customer service tu kena marah.. last month mmg ada tunggak RM 10.45 sebab duit tu tak nak masuk mesen.. aku bayo kat Public bank je..

tadi aku call, buleh dia ckp, " kalo RM10 je kita ok.. tapi sebab ada RM0.45 sen tu, dah lebih RM10.00 , tu kita terpaksa sekat"... gila la kena bebel ngan aku... mmg hangin sgt... at least ko call la dulu kan... bgtau sebelum potong tu... ni main potong je.. pandai plak kalo nak suruh amik pakej baru tu, kemain sanggup call berkali2 selagi org tak angkat... time mcm ni, suka2 je nak potong... dem ! aku tukar servis provider ni kang ... ha ! tau la korang...


Wednesday, November 2, 2011

Tiket wayang free.. camner leh tak pasan ni ?


Giler arr.. camner leh tak perasan ye... sib baik aku buat sessi pembersihan emel2 tadi.. aku baru pasan Nuffnang wish besday dgn kasik 4 tiket free... tapi kena ambik sebelum 7/11... ada 2 hari je lagi ni... jumaat nak balik kg dah.. saper nak tulung ambikkan ni... hwaaaa !!!

*********************************************************************************

Dear Nuffnanger,

Happy birthday from all of us at Nuffnang and the good people at TGV Cinemas!

As part of the TGV Birthday Surprise for Nuffnangers, you've been selected to receive FOUR (4) complimentary passes for any movie* at TGV Cinemas outlets nationwide, which we hope will make your birthday a special one indeed :)

Feel free to drop by and collect your passes from the Nuffnang office before 7 November 2011 (Monday). Our office is open from 9am - 6pm on weekdays (with the exception of public holidays), and is located at;

12B-5 & 12B-6, Heritage House,
33 Jalan Yap Ah Shak,
50300 Kuala Lumpur.

You are allowed to appoint a representative to collect the passes on your behalf should you not be able to collect the passes yourself. Do make sure to provide your representative with the email address that you used to register with Nuffnang though, as we will need it as verification of identification upon collection of the passes.

Once again, happy birthday and we hope you enjoy yourselves with the complimentary passes! Don't forget to give TGV Cinemas a little shoutout for being so awesome if you decide to blog about this birthday surprise ;)

*Terms and conditions apply.
***********************************************************************************************************************************

p/s : saper baik ati nak tulung ambikkan ni.. :(



jika..


Tuesday, November 1, 2011

R.A.I.N.B.O.W @ pelangi


Hari jumaat lepas kan, waktu petang pukul 6 mcm tu.. aku tengah bawak aliff main lori depan umah... pastu tetiba je gerimis ujan panas, diikuti dgn angin la yg sgt kuat... lepas tu.. aku nampak pelangi ... mcm cantik je ... aku pon kuar umah nak tunjuk dgn Aliff la kunun...

see sayang... rainbow tuh..cantik kan...hahaha !
lepas tu, bila aku keluar dari pintu umah, nak tengok ngan lebih dekat, nampak ada 2 rainbow... 1 tu kaler dia pekat...1 lagi masih pudar....cantik wei.. subhanallah.. tak penah aku nampak ada pelangi dabel camtuh

aku pon kuar lagi kedepan... tapi masa ni ujan dah berenti.. lepas tu baru lah ujan sangatttt lebat turun...
sekian cerita untuk pelangi petang pada hari ini.. hihi !

Mari lumba kereta @JJ Bukit Tinggi

Salam Semua...

Hari deepavali ari tu kan aku angkut budak kecik tantung tu balik sini... aku amik cuti khamis jumaat... unpaid leave pun unpaid la.. janji dpt spent time ngan budak kecik momey tuh.. hahaha ! so, hari khamis jumaat mmg tak kemana.. ayah balik lambat... ada dinner la.. apa la.. so, aliff berjimba2 ngan mama berdua je kat umah.. main kejar2..main lori tanah.. hahaha ! tu belum kira main + mengacau.. main sabun basuh, korek tong sampah kat dapur, bukak tutup laci kabinet dapur... haih la anak...

so, ari sabtu tu.. mmg nak bawak dia g jenjalan.. jenjalan cuci mata je... takde beli apa pon.. dudukkan aliff dlm kete nih.. tapi tak payah masukkan token untuk gerakkan ye kawan2.. haruslah aliff terjun dari kereta nanti..kekeke ! penakut...

sibuk dia tengok bawah tu
memula naik kuda.. tapi kuda tak laju la ayah :D

Sebelum lumba, mari tengok pesaing2 di sebelah...

cek2 minyak... brake suma... kekeke !

start !

yeay ! gaya seorang pemenang.. :D

tukar naik kete kuning plak laa....
tak laju la kete ni ayah...
ayokk....aliff langgar cat
mau balik sudah... gambo pompuan tu pon nak batak... babab karang... hehehe !

p/s : frust gila aku... berjalan2 tanpa mengetahui bahawa gaji telahpun masuk sehari sebelumnya.. tensen.. aku rembat 2 lai t shirt poney utk aliff.. kalo aku tau gaji dah masuk, harus aku soping benda lain gak... hahaha !

Sejarah mungkin berulang...

sangatla bercampur baur perasaan dlm hati aku ni ha.. terujakah? gembirakah ? takutkah ? semua dah campur masuk dlm blender utk disebatikan...

Ya Allah Ya Tuhanku, aku redha dgn apa jua yg kau berikan kepadaku ...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...