Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, October 31, 2011

Selamat Ulangtahun Perkahwinan yg ke 30 utk mak & abah :)




Selamat ulangtahun yg ke 30 utk mak & abah.. Semoga kasih sayang kalian terus mekar dan berbunga sehingga ke hujung nyawa.. terima kasih juga kerana membesarkan kami 4 beradik selama ni.. lebiu...

abaikanla backgound tak cantek tu ha.. ngan alip yg muncul secara tiba2 dibelakang nenek dan atuk tu ha.. tak lupa juga penapis yg menjadi tempat letak kek tu..hahaha ! kemproh !
ni kek yg ayah alif sponsor kasik nenek :D
Ni gambor 5 taun lepas.. :D
ni plak gambor dah leh masuk muzium..hahahah !.. 30 taun lepas okeh :D.. slim mak aku masa ni kan :D

Saya dah sihat.. Gigi saya sudah byk :)


Wednesday, October 26, 2011

Happy Diwali ....


Selamat menyambut pesta cahaya untuk mereka yg menyambutnya ya... :) Selamat bercuti2 jugak untuk semua ... Hari ni sampai ahad, cuti berblogging...cuti berfacebook & cuti main cityville.. hahaha ! nak spent time dgn Aliff & ayah Aliff skali..

Harap2 takde apa2 gangguan la ye.. kot ari senin sok, entry tak best yg keluar, maknanya rancangan aku tergendala la tu.. bye korang

p/s : ini entry autopublish ye :)

Tuesday, October 25, 2011

Saya memang suka conteng2 muka sendiri..


title untuk entry ini menjelaskan segala-galanya kan...hahahah !!.. korang jgn la marah eh.. ke korang meluat ke bila baca.. aku mintak sori le sesangat :D.. Ini salah satu hobi aku la ye.. umum mengetahui WANITA & KECANTIKAN itu berhubung kait.. kekeke ! aku suka mekap2.. suka make over diri sendiri.. suka nampak muka sendiri nampak semenggah sket (hahaha ! siler muntah ye, masuk bakul angkat sendiri ni) ... nampak kemain berkaler2 muka aku ni kan, hakikatnya, nak gi keje satu hapah benda pon aku tak tepek kat muka.. kalo rasa rajin sket, aku tepek la bedak ke, compact powder ke.. lipetik sikit ke.. kalo tak, harus la muka aku pucat lesi mcm hantu mak limah.. hihi !

ekceli, sape yg tau tu tau la ye.. yg tak tau, ni la aku bgtau, aku ada buat part time conteng2 muka org gak.. :) mengisi masa lapang ye.... mari view gambor2 syok sendiri aku nih.. taun 2009 kot aku start gini... mekap2 pastu snap2..kekeke !

1) baju pink ni, 1st make over aku kot.. runcing je dagu aku kan.. ke masa ni aku kuros sket kot...
2) abaikan la dinding tu.. aku suka amik gambor nempel2 kat dinding bilik aku... hihi
3) ini one of fave gambor aku...
4) ini make over aku yg terakhir.. bulan apa yerk.. May kot... lepas ni blm ada make over baru lagik... hihi !
5) laki aku kata.. muka budak gedix.penjahat..huh !

sekian ..utk hari ni... :D



Bawak budak sakit mulut main pasir.. PD


tak planning langsung... itu lah hakikatnya !.. tak rancang balik umah nenek.. tak rancang gi PD..
Abah balik umah nenek sebab ada kematian (Mak ngah punya mak mertua meninggal)..
alang2 dah balik hari khamis tu, abah nak round skali umah makcik2 sedara dan sedara mara sebab nak menjemput ke kenduri kawen adik no 2 aku bulan depan... org jawa kata gi ngundang2. Memula aku ingat nak amik bawak Aliff balik Putra Heights & amik cuti hari Jumaat tu, tapi abah kata dia nak balik Serting pagi sabtu... so, singkat sgt masa tu kan? aku tak jadi ler amik cuti...

Tetapi...secara tiba2, hari sabtu masa aku tengah layan kartun sailormoon, dpt 1 panggilan mengatakan, nenek dah keluar spital, abah tak jadi balik serting... huhu ! aku pun laju2 ajak hubby balik umah nenek... dpt la spend time ngan tayung2 Aliff Ayzzat kan :) .. Asalnya, nak bawak dia gi beli barang kat Lukut or Pekan Sungai Pelek je.. tapi mana tau laki aku drive sampai PD pulak.. hehehe ! Kebetulan mmg bawak baju spare utk Aliff.. dlm bonet kete ada air masak 3 tong botol 5 liter tuh... so.. since Aliff mmg suka main air kan.. layan la dia main air kat pantai sekejap.. sian budak sakit mama nih...

muka dia..kasi signal... ape hal ni mama :P
luv tis pix... happy family... aliff , ayah & my shadow..hihi !
nak gi sana la ayah.. mangkali tu la aliff cuba cakap...
nampak baju dia basah ? air liur leleh...
start dah ni... ramas2 pasir...
sekalang...sulah bogel :D... sian anak mama dah kurus...
main pasir lagik..
ayah tolong layan.. mama takmo basahkan kaki :D
Esok2 kita dtg lagi ye nak :)

Nenek dah kuar spital..


Nenek warded kat Spital PD last week... start hari selasa sampai la hari Jumaat.. takde la sakit kritikal.. tapi nenek salu sakit perut.. kali ni lama pulak dia sakit.. sampai doktor besar turun pon masih tak dpt kenal pasti penyakit dia.. nenek aku taun ni dah 75 taun dah umur dia.. Alhamdulillah la, masih sihat lagi.. takde la sakit kronik2.. masih panjang lagik umur dia..

pix nih taun 2009.. ari tu balik umah dia, takde amik gambor baru pun.. syg nenek aku ni, tinggal ni sorang la.. nenek belah mak dah meninggal masa umur aku 10 taun... masa tu umat Islam baru puasa 3 hari.. semoga Allah kurniakan kesihatan yg baik dan panjangkan umur nenek aku.. Aminn

Ulser Mulut :(..


Sian anak bujang saya.. kena ulser mulut.. pic ni suma masa balik rumah mak on 15th Oct ari tu.. masa tu tak nampak pon dia nak kena ulser ni, masa nak balik hari ahad tu, baru perasan 1 kat bibir bawah... start tu la air liur dia leleh je ... tapi.. tak sangka akan jadi teruk.. condition dia sekarang (as at 24/10) dah ok, tapii.. tak boleh hisap puting & hisap botol.. minum pakai cawan or sudu.. anak bujang saya ni tak pandai hisap straw.. so susah dia nak minum... makan pon sama, susah nak telan.. merengek je.. padahal dia ni jenis suka makan... mamam, mamam.. huhu!

Ingat nak balik ambik dia kat umah mak last week, tapi mak kata tak payah ambik.. sian mak abah berjaga mlm sebab Aliff tak mo tido.. tak sedap badan, demam..air liur meleleh je ... cam biawak komodo kata adik aku.. penjahat betul... bawak gi klinik, doktor kasik orrepaste dgn vitamin je.. bebudak opis suh aku gi kedai singseh beli ubat kulit tembikai.. aku beli tapi tak gamak nak sapu kat mulut dia...sure pedih kan?.. mak sapu marjerin dlm mulut dia... harap2 minggu ni boleh baik la mulut dia tu.. nak bawak dia gi jenjalan..

pic pagi ahad 16/10.. bibir dah muncung je ha...
nak tunjuk pic ulser tu kat gusi belah atas... 4 btg gigi kuar skali.. sian dia...
mogok...takmo bukak mulut..

nampak tak ? ada satu kat bibir bawah tu... sian kan ?

alangkan kita kalo kena pon kemain sakit, ni plak budak kecik... byk macam teritip kat tepi batu... org tua2 suh kesip asam keping kalo kena ulser ni... bonjela pon ok.. tapi aku pakai oral aid .. beli kat farmasi ..dlm rm6 sebotol kecik beso botol eye mo tuh...

Massage ....

Massage :D dlm bahasa saintifiknya bermaksud URUT.. kekeke ! jgn lempang aku okeh :) ..
Bila badan letih2, kena urut best kan.. tapi kat sini2 nak carik urut yg betul2 sedap, payah sket.. selalu urut ala2 je, tapi cas sampai RM 50.. kejap je pulak tu...

Selalunya aku berurut bila balik umah mak.. tapi kakak tukang urut ni selalu bz.. org dari Melaka la, dari Perak la dtg berurut kat umah dia.. siang dia keje kat kedai runcit, mlm dia free la.. kalo tak booking awal2 salu tak merasa... dia mmg urut sedap.. 1st time aku berurut, bulan puasa taun lepas... keras2 belikat aku sebab tido tak betul.. ulang alik spital jaga abah masa abah warded.. 3 jam dia urut aku... lepas tu, aku tak carik org lain untuk perkhidmatan mengurut :P...
saper nak urut lebih sejam dgn bayaran RM25 sekali urut kan ? Salu, aku kasik lebih sikit..sian dia kan.. lagi pon dia akan urut betul2... masa aku lepas buat D&C, dia gak urut aku 3hari berturut2..

Eh..lupa nak kasi tau nama.. aku panggil dia Kak Siti je.. Dia org Indonesia.. orang lombok..
:) ranggi tak ? pakai kebaya ngan jeans wa cakap lu :)

Friday, October 21, 2011

Saya kena Tagged ?


Kena Tagged ? hwaaa !! lama dah tak kena tagged.. budak kecik nak exam nih yg tagged... kenapa kakak yg jadi pilihan kamu Teha ??

Okeh..ini lah syarat2 nya..

  1. U must post this rules
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the question the tagger set for you in their post. And create 11 new question for the people you tagged to answer.
  4. You must choose 11 people to tagged and link them on the post.
  5. Go to their page and tell them you have tag HIM/HER
  6. No tag back !
  7. No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU'RE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

11 things about me

  1. I'm chubby
  2. Friendly
  3. Love to sing a song
  4. Love to laugh out loud.. hahaha !
  5. Don't have driving licence :P
  6. Love to eat
  7. Love to make up
  8. My best friend name is Cik Mei Ling & Natashaa
  9. I love drama
  10. I'm drama Queen
  11. Emotional.. a bit laa...

Question from Teha & the answer

  1. What kind of animal that you love ? None
  2. Who always make a troube ? boy or gurl ? Both
  3. What do u want on your birthday ? A big surprise party :P
  4. What brand of your laptop ? CAP AYAM
  5. Did u have someone special ? Of coz.. i'm married oledi :)
  6. Your hobbies ? Collecting stamp
  7. Something that u ticklish ? Lizard
  8. Are u tired with my question ? Not yet
  9. Did u easy to give up ? Depends on situation
  10. What you want to do right now ? Shopping
  11. The test end. Are you happy or not ? Happy :)

Question from ME


  1. Your birth date ?
  2. Black or white ?
  3. Shopping or baking ?
  4. Your fave song ?
  5. Your nightmare ?
  6. Your fave number ?
  7. Are u sensitive person?
  8. Your hometown ?
  9. I have knife, a bottle of water & a blanket.. & u stranded at the island alone. Which one u choose ?
  10. Why you choose that particular thing ?
  11. Are you mad at me ?
The person that I tagged

sudah... sila jawab dgn seikhlas hati ye kawan2 :)







Saya suka main lori...















Thursday, October 20, 2011

Saya dah tak takut lagik !


Makcik2 & pakcik2 sekalian, Aliff memang takut naik benda gerak2 ini.. Mama dengan ayah pernah beberapa kali memperkenalkan Aliff dengan benda ini tetapi Aliff sangat takut.. Aliff nangis sehingga kejung2 kaki Aliff... sejak dari hari itu, mama dengan ayah tak pernah lagi bawak Aliff main benda gerak2 ini.... Tapi sekarang keadaan telah berubah... hahahah !

See... Aliff dah tak takut.. Aliff naik power rangers :) - Power rangers kah ini?
Yeay, esok2 boleh bawak Aliff main lagi... tata !

Billion.. Pekan Bahau...


Lepas mkn kat KFC, g Billion sekejap.. Azira carik barang dia.. krim la, pencuci muka etc... aku mmg nak beli barang Aliff jugak.. pempes, puting susu dia suma...

budak yg takut naik escalator... aksi berbahaya ni, ayah dia monitor takut dia panjat... dia pelik tengok tangga tu bergerak mangkali...
budak tetot yg menyibuk..
kena kentot dgn ayah ko ni dik, melambung....hahaha !
bosan la.. jalan2 dulu la....
byknya barang...seronok kalo mengemas ni:P
dia baru lepas ciom gambar baby kat belakang dia tu.. hahaha !
kena tangkap dgn ayah dah.. hihi !
nak balik sudah.. tata !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...