Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, August 22, 2011

Mini Fruit Tart for Acik Jiya yg tgh amik trial SPM.. !!


As Salam semua... korang puasa ari ni?
Entry ari ni berbaur2 makanan lagi ye :D.. Acik jiya si Aliff ni adik aku yg bongsu..
Dari start puasa ari tu mintak aku buat tart.. egg tart la.. blueberry cistat la..
aku asik pospon je.. sian plak kan.. last week end, masa balik antar oven kat umah mak, dia pon balik skali dari hostel.. so, aku buat la gak, walaupun bercinta nak menggentel seketul2 tart shell tuh.. takde la buat egg tart ke..cistat ke.. aku buat fruit tart.. tu pon takde buah-buahan segar... guna la buah-buahan dlm tin.. :D

a) tengok la tart shell org tak berapa pandai ni.. crack2 di hujungnya ha.. tak sama tebal..color pon tak sama... ada ikut kaler kulit aku..ada ikut kaler kulit laki aku.. hahaha !

b) Dah siap tart shell tu, sapu ngan cokelat cair plak selapis... pon comot semacam kan.. :P

c) pastu, isi custard filling penuh2 :D.. tamak je bunyi nya kan :D
d) ini, acik jiya cukai.. dia bubuh cokelat cip.. dia punya je tu. tak kasik org lain curik.. hahaha !
e) nilah end resultnya ha.. aku kan pakai buah2 dlm tin kan.. nipu jer.. nenas je byk.. ceri ada la 4 lai... betik 7 lai.. nata de coco tu 8 lai.. 14 ribu lai semua nenas... hahaha !

walaupun rupa fizikalnya tak berapa menawan, tapi tetap habis dimakan.. hahaha ! aku suka je, cuma leceh sebab aku cuma ada mould kecik2 utk tart shell tuh.. nanti nak jalan2 carik mould yg besar la .. takde la aku bercinta nak gentel sebijik2 kan :D..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...