Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, August 15, 2011

kensel balik sepang = kuciwa :(

tajuk entry tu kira dah buat korang paham la kan.. abah tak jadi balik umah nenek, so aku pon tak jadik balik sepang la.. tak tau la apa kes, tetiba kensel plan..

so, sabtu tu.. gi la bazar ramadhan kat stadium melawati shah alam... 2 minggu puasa, baru nak gi bazar.. hujan lebat sungguh ptg tu.. sampai sana, dah reda sket, tapi becak2 la.. as usual, org sgt ramai okeh.. aku tawaf 4 kali, tapi masih tak jumpa apa yg nak dibeli.. kira amek bau je la..:P..

last2, aku jumpa ciken wing yg aku idam2 sgt.. kekunun :P.. laksa perlis, tauhu sumbat dgn popia goreng.. tu kira makanan yg aku suka carik bila time puasa la.. incik hasben plak, asik la terliur nampak air.. tak lapar kata dia, cuma dahaga... akhirnya, dpt gak aku buka pose sesama ngan hasben kat umah seniri kan.. haih !..

the next day.. aku buka puasa umah mak andak.. so, aku cuma buat sosej roll salut nestum.. aku suka, family pon suka.. mkn panas2 sedap, sebab crispy kulit dia tuh..




meh aku tepek resepi ye :-

a) Roti sandwich apa jenis brand pon - lenyek sampai dia nipis..
b) Sosej apa jenis jugak - rebus dulu
c) Telur - pukul
d) Nestum @ oat - utk salut bila dah roll nanti

Cara dia mmg simple...

Gulungkan sosej yg dah direbus dlm roti, pastu celup dlm telur utk lekat kan. Then salutkan dengan nestum tu, goreng la dlm kuali :) ... sedap mkn dgn sos / mayo.. eh lupa, ada org buat tak payah lenyek roti tu, tapi, kalo tak lenyek, nanti roti tu serap minyak plak.. selamat mencuba ye..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...