Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, August 31, 2011

Aidilfitri 2011 - Part 2 (Sesi bermaafan)


Part 2

Baper taun dah takde sesi bermaafan mcm ni.. lepas keluarga mak ngah aku balik, kitaorg sambung sesi bermaafan yg tak sempat finish tu la.. drama airmata okeh.. abah aku, lepas baik sakit ni, dia sensitif manjang.. kitaorg cuba paham perangai baru dia walaupun kekadang rasa abah tu mcm org asing je.. lepas berubat sana sini, baru nampak la ada perubahan..
sian dia, kalau korang perasan, mata dia sepet je dlm gambar ni.. asik la nangis.. dari mlm raya tu dia dah buat drama dah.. mak asik la nyakat.. dok siku2 aku, kasik hint kalo tetiba ada drama :P..

Gambar tgh mintak maaf takde ye.. semua gambar lepas mintak maaf.. lagi satu, kat gambar ni, takde sorang ahli keluarga.. aku tak tau mana silapnya.. dia hidup dlm dunia dia sendiri.. tak reti raya.. tak reti bermasyarakat gamaknya... berbuih mulut menasihat tapi tak mkn saman.. lantak kamu ler kan, time ni, boleh la kamu buat perangai.. makin hari makin meningkat umur, aku nak tengok gak, daya ke dia berperangai mcm tu sampai ke tua.. haih !..

Aku tak sempat abes mintak maaf dgn abah...dia dah merebeh kat bahu aku.. adoi laa... sebak giler okeh.. dan untuk menahan kesebakkan itu .. aku sound abah " abah ni, org raya2 kan hepi.. naper abah nangis pulak ni.. dah la tak yah nangis, abes mekap kite" .. hahaha ! jahat aku kan..

Sampai turn Gg, dia ckp " abah abeskan nangis dulu ye, tak payah nangis byk kali"..kuang hasam punya adik kan? ... sian gak kat abah tu, mungkin dia sebak teringat, taun lepas dia beraya kat spital seremban berdua dgn mak..aku balik endau dgn Aliff, Gg kena keje... tapi Alhamdulillah la, panjang lagi umur dia.. dpt beraya bersama taun ni...

Lepas abes sesi bermaafan, kitaorg jalan raya jiran2 terdekat.. 4 umah mcm tu.. pastu balik & rehat.. ptg tu, gi jln raya umah mak ngah (belah mak) pulak.. tayar keta aku plak pecah.. huhu ! kopak rm420 tukar 2 bijik tayar baru..2 bijik tayar seken hen.. mari view gambar 4 keping ni.. jap lagi aku upload gambar je.. entry bergambar sahaja.. .:D


Family pic la ni kekunun.. huduh aku haih!.. bibir gaya kena suntik je ha..

Family pic yg tak lengkap..

Aliff happy je duduk kat pangku atok.. tapi muka atok, sedih kemain..

Selamat Hari Raya Mak & Abah :)..

p/s : Terima Kasih Ya Allah !

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...