Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, August 31, 2011

Aidilfitri 2011 - Part 3 (Piccas Only)













Aidilfitri 2011 - Part 2 (Sesi bermaafan)


Part 2

Baper taun dah takde sesi bermaafan mcm ni.. lepas keluarga mak ngah aku balik, kitaorg sambung sesi bermaafan yg tak sempat finish tu la.. drama airmata okeh.. abah aku, lepas baik sakit ni, dia sensitif manjang.. kitaorg cuba paham perangai baru dia walaupun kekadang rasa abah tu mcm org asing je.. lepas berubat sana sini, baru nampak la ada perubahan..
sian dia, kalau korang perasan, mata dia sepet je dlm gambar ni.. asik la nangis.. dari mlm raya tu dia dah buat drama dah.. mak asik la nyakat.. dok siku2 aku, kasik hint kalo tetiba ada drama :P..

Gambar tgh mintak maaf takde ye.. semua gambar lepas mintak maaf.. lagi satu, kat gambar ni, takde sorang ahli keluarga.. aku tak tau mana silapnya.. dia hidup dlm dunia dia sendiri.. tak reti raya.. tak reti bermasyarakat gamaknya... berbuih mulut menasihat tapi tak mkn saman.. lantak kamu ler kan, time ni, boleh la kamu buat perangai.. makin hari makin meningkat umur, aku nak tengok gak, daya ke dia berperangai mcm tu sampai ke tua.. haih !..

Aku tak sempat abes mintak maaf dgn abah...dia dah merebeh kat bahu aku.. adoi laa... sebak giler okeh.. dan untuk menahan kesebakkan itu .. aku sound abah " abah ni, org raya2 kan hepi.. naper abah nangis pulak ni.. dah la tak yah nangis, abes mekap kite" .. hahaha ! jahat aku kan..

Sampai turn Gg, dia ckp " abah abeskan nangis dulu ye, tak payah nangis byk kali"..kuang hasam punya adik kan? ... sian gak kat abah tu, mungkin dia sebak teringat, taun lepas dia beraya kat spital seremban berdua dgn mak..aku balik endau dgn Aliff, Gg kena keje... tapi Alhamdulillah la, panjang lagi umur dia.. dpt beraya bersama taun ni...

Lepas abes sesi bermaafan, kitaorg jalan raya jiran2 terdekat.. 4 umah mcm tu.. pastu balik & rehat.. ptg tu, gi jln raya umah mak ngah (belah mak) pulak.. tayar keta aku plak pecah.. huhu ! kopak rm420 tukar 2 bijik tayar baru..2 bijik tayar seken hen.. mari view gambar 4 keping ni.. jap lagi aku upload gambar je.. entry bergambar sahaja.. .:D


Family pic la ni kekunun.. huduh aku haih!.. bibir gaya kena suntik je ha..

Family pic yg tak lengkap..

Aliff happy je duduk kat pangku atok.. tapi muka atok, sedih kemain..

Selamat Hari Raya Mak & Abah :)..

p/s : Terima Kasih Ya Allah !

Tuesday, August 30, 2011

Aidilfitri 2011 - Part 1


1 Syawal...

Pagi raya aku + mak + adik.. dok umah... siapkan makanan, masukkan kueh dlm bekas, bancuh air siap2.. mandi pon lambat.. mmg tak pegi smayang raya la.. tunggu apak2 serta adik2 balik smayang raya.. tak sempat nak bermaaf-maafan sesama sendiri, mak ngah sebelah umah dah sampai berhari raya :D...

layan dorang dulu la... aku tak jadi apa hari tu, si Aliff ni, jakun sungguh.. buleh la plak melalak manja gitu.. nampak org ramai2 lawa, ensem2 pakai songkok, dia terkujat.. dgn ayah dia pon tak nak.. melekap je la ngan aku.. haih !


budak tak malu.. berkepit je ngan mama..

makan la apa yg ada ye :).. pakcik + makcik + sepupu sepapat..

along, sham, kakak danisha dgn acik nuar (pakcik dgn laki aku sama nama)

ni yg fuan2.. mak su aisyah, acik jiya, makcik aku, ayu, ateh dgn haziq..

haziq ni dah 2 taun, tapi sama beso ngan Aliff.. cemana tuh..hihi !

bersambungg......

Monday, August 29, 2011

penghujung ramadhan,.

Entry tak bergambar ye kawan2...

Raya taun ni, mak buat 4 jenis je kuih.. yg lain gg beli.. ada gak abah beli.. byk gak dia beli kerepek2 ni... seperti biasa, almond london, biskut mazola, biskut nestum dgn biskut kelapa la yg mak buat.. aku tolong terap.. tolong bubuh almond kat atas2, tolong bakar je.. azira plak tolong monitor aliff.. adoiyai budak kecik tu, pun sibuk nak tolong la kekononnya ha.. habis terabus nestum sepeket.. ptg masa aku buat blueberry cistat, dia teraburkan tepung gandum.. nak aku kuti je rasanya ha.. mencabar keimanan betul..

taun lepas kan tak beraya.. mak beraya kat spital.. so taun ni, baru dpt mkn mak masak makanan sempena raya ha.. abah request ayam masak semur, daging biasala.. ungkep sket dgn kari sket.. pastu buat kari kambeng..acik gg punya.. sambal kacang ngan ketupat nona.. tak de ketupat daun kelapa dah..leceh kata mak..

mlm, zira as usual... amik tender gosok baju setiap taun.. :)... aliff plak main2 je dgn gembira.. bunyi mercun dah mcm world war 3 dah.. geram aku... bukan budak kecik nak tido yg marah, aku yg tua ni nak tido pon payah haih..

nanti aku buat entry hari raya ye.. ha, yg tu ada gegambor sket ..

BBQ & potong kek Aliff :)

Salam korang..

Raya taun ni turn aku raya kat umah mak serting kan.. mcm tak caye pon ada gak.. maklumla, 5 taun raya umah in law kat endau sana.. hihi ! Gerak balik kg hari sabtu mlm.. Alhamdulillah, jln smooth and clear, tak jem lgsung.. gumbira je bila sampai umah dgn selamat..

BBQ nih si Gg yg cadang.. aku pon saje nak buat skali potong2 kek utk aliff.. dah setaun si kecik tu kan.. taun ni mmg takde buat majlis besor2.. ayah aliff kata, panjang umur, next year buat la.. sebab taun ni aliff kecik lagi..tak reti apa pon kat dia..

Bako2 kambeng dgn ayam sket.. aku buat cistat.. takde mkn beria pon, yg iyanya, masih kenyang mkn waktu buka tu.. ada gambo sket ni...


apa lah acik gg buat muka tak puas ati ngan aliff tu ye..


nih kambing atas api...


nih kambing dah siap bako.. buat 7 keping je.. sorang sekeping.. kambing mahal.. hahaha ! dekut!


nih ayam yg suci sebelum dibako...

kek oren fave ayah aliff.. besday dia mkn kek ni.. besday aliff mkn kek ni.. sori la adik, mama ingat nak beli kek SR.. tapi yg ado kek somban yo ha.. bahau takdo kodai SR ha..

serba sedikit..

sesi potong kek


aliff yg momei & mama yg seramai ghupa bibik..hwaaa !


aliff ngan nenek !
sedap sgt kek tu ye.. ayah suapkan

aliff nak kek lagi ayah..
happy birthday sayang...

Selamat Hari Raya Aidilfitri..


Selamat hari raya semua, semoga selamat sampai ke destinasi yg dituju.. berhati2 di jalan raya & ingatlah orang yg tersayang..

Salam Aidilfitri & Maaf Zahir Batin .. :)


Thursday, August 25, 2011

Selamat Ulangtahun Sayang !


Alhamdulillah.. Hari ni genap setahun usia anak teruna kesayangan mama Aliff Ayzzat Annuar @ Muhammad Zharif Safwan...

Lahirnya 25hb August 2010 bersamaan 15 Ramadhan di Hospital Teluk Intan Hilir Perak.. jam 11.05am dan beratnya 2.62kg ..

Mama sentiasa mendoakan agar yg terbaik menjadi milikmu.. Terima kasih kerana menjadikan hidup mama & ayah lebih bermakna.. terima kasih juga kerana hilai tawamu itulah penyembuh duka.. Mama & ayah sayang Aliff sangat & kami akan terus menyayangimu sehingga hujung nyawa...

a) Cinta pandang pertama .. 06th Sept 2010

b) Bulan pertamanya
c) Bulan ke 2 - Dah abes pantang
d) Bulan ke 3
d) Bulan ke 4
e) Bulan ke 5
f) Bulan ke 6
g) Bulan ke 7
h) Bulan ke 8
i) Bulan ke 9
j) Bulan ke 10
k) Bulan ke 11
l) Bulan ke 12 :)

Bersempena ulangtahun kelahiran Aliff ni, mama berharap Aliff akan jadi anak yg soleh, mendengar kata, jgn nakal2..walaupun kdg2 mama rasa nak puk je sebab tak reti duduk diam..
mama harap jugak Aliff membesar dengan cergas, cerdas, sihat & sentiasa berada dalam lindungan dan rahmatNYA... Ingatlah, walau apa pun jadi, semua org syg Aliff.. mama, ayah, atok, nenek, acik jiji, acik esan, acik jiya.. tak lupa juga mummy dgn opah :)...

p/s : S.E.B.AK !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...