Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, August 17, 2009

Terima Kasih Abah...

Abah dah balik smlm.. sob..sob.. Abah bawak cempedak madu depan umah seperti yg dijanjikan. Heaven ok.. makan cempedak sampai lebam.. kekeke..
Abah buat surprise plak ye... dia kasik aku henpon ok.. henpon baru.. unexpexted betul...
nanti aku jaja henpon tuh kat entry lain ok... *wink* wink*

Friday, August 14, 2009

CONTEST BEFORE & AFTER MAKEOVER

Contest dtg lagi kawan2..hehehe...

Gumbira betul aku nak join walaupun tak menang2...

Kali ni.. ECHA wat contest.. nama contest ni ada lah CONTEST "BEFORE & AFTER MAKEOVER'


Nilah gambar yg aku ada.. tak ada specific reason pon mekap2 ni.. for those yg tak tau, aku mmg suka mekap.. pas mekap2...amik gambar syok sendiri.. pastu padam balik mekap.. aci..? hehehe... gambar di ambik pada hari yg sama... muka yg comot tu kat ofis... balik umah aku mekap... see..baju sama kan :P....


syarat2 yg Echa tetapkan...


1) jadik follower dia...

2) nyatakan link blog dia kat entry memasing

3) jadikan entry ni sticky mode...


senang je kan.. marilah join.. menang ke tak belakang kira... saje je memeriahkan suasana...





Hari Jumaat yg best.. kekeke

:).. hari ni rasa tenang semacam .. hehehe..
tak tau ler naper...
walaupun keje byk plus kelam kabut tapi kan..
aku mcm cool je...
musykil gak kan.. ngantuk pon ye gak ni...
pagi tadi pas en somi g keje.. aku layan TV jap.. citer GUBRA...
kan Astro ada wat tayangan khas Yasmin Ahmad Dlm Kenangan - YADK...
layan punya layan..sedar2 dah 6.30am... huhuhu...
ada ati nak tido balik sebenarnya...
tapi pas mandi smayang siap.. mata takmo lelap...
aku aku lelapkan gak.. hahaha... carik pasal gamaknya..
lagi pon, teksi dtg kul 8.30am..sempat sejam lagik..
buruk pangai betul kan.. Sib bek tak terlajak...

Baru sat tadi dpt kol dari Abah.. hehehe..
Abah nak dtg sini... :D... bising2 dia suh aku balik benornya..
tapi tak sempat kan...
aku ingat nak balik ari mendeka nanti..
lama sket sampai ari senin..
laki aku kan keje ari sabtu...
So tadi dia kol.. nak ngantar cempedak katanya :D...
dia kata, nak abes dah cempedak depan umah ni, ko tak balik2 kan..
kang kempunan..kekeke.. sayang gak abah kat aku kan...
abah dtg skali kang ngan mak + adik..
Azira kena kuarantin.. aku suh dia tinggal, dia nak ikot gak..ishk...

Jgn salah paham ye kengkawan.. adik aku bukan kena H1N1 ye...
dia dok asrama.. pastu, sekolah dia suh semua budak yg demam + selsema ke + batuk ke..
balik umah. takyah duk asrama sampaila baik semua penyakit tu.. langkah berjaga2 nih....

Ptg kang nak g amik kek kat Taipan.. huhuhu..August besday celebration.. stendet la kan, staff club punya Ajk... terpaksa la den.. mcm paksa rela la ye... dah la poser ari ni.. kena jalan kaki plak tu ...

tata.. nanti update len...

Tuesday, August 11, 2009

CONTEST BAJU RAYA SEDONDON

Apa dah jadik nieh.. aku giler berkontes gamaknya ye.. baru arini tadi update contest make over, ni nak join kontes lagik ha...

aku jenjalan tadi..melawat blog kengkawan .. IBURIKAZZ
tetiba nampak contest ni CONTEST BAJU RAYA SEDONDON
mcm nak join je kan.. mari tengok syarat2nya
SYARAT2nya..
1.Jadilah follower iburikazz dan add iburikazz di bloglist anda.
-Dah
2.Buat satu entry tentang CONTEST BAJU RAYA SEDONDON dan buat link ke entry ini.
http://is3riziburikazz.blogspot.com/2009/08/contest-baju-raya-sedondon.html
-Dah
3. Upload lah Gambar anda dan pasangan berbaju sedondon
-Dah
4. Nyatakan nama anda dan pasangan, tahun aidilfitri anda bergambar sedondon tu dan tema baju raya tahun ini.
Nama saya : Nor Elyani Ramli
Pasangan : Annuar Mohd Nawi
Aidilfitri 2008 - Tema Dark Purple...
Tahun ni Insya Allah kaler Dark Chocolate..
4. Tinggalkan link anda di sini.ok?
-Dah jugak
5.Sila tinggalkan sekurang2nya satu komen di mana mana entry yang anda baca selain entry contest ni...Buat syarat..
-Oso done.. hehehe
Hadiahnya?Nanti dibagitau kemudian..boleh tak?
Tarikh Tutup...22OGOS2009..awal ramadhan...
Selamat mencuba...

Monday, August 10, 2009

Rumah Syana & Rumah Atie

Terhegeh2.. baru nak update kan..
Last wiken, aku bercanda2 kat umah Syana..
Gigih nak g..puas pujuk encik nuar...
memula dia mcm tak setuju.. aku nak tumpang je sebab dekat je ngan tpt keje dia..
tapi dia bilang, dia tak penah sampai Prima Damansara.. so takut tak sempat punch card kul 9 g keje..
Geram tau.. aku dah nekad dah.. tak nak tumpangkan, aku naik teksi..kekeke...
Sib bek dia nak antar..dekat je pon.. Sebelah Damansara Damai
Kul 8.30am aku dah sampai.. ronggeng2 ngan Syana.. makan sik lemak..jalan2 tengok stock...

Ramai gak yg dtg.. Bebudak PCM yg aku kenal.. Nana, Watyizhar..datang dari Melaka tuh..
Lelain, blogger , kengkawan Syana.. Cik Hel pon ada.. tu adik Syana.. ( Yang, jgn panggil dia cik Hell la.. jadi Cik Neraka ko tau :P)
Helena & kawan dia wat demo Bio Cera.. aku mcm minat.. tapi tak wat keputusan nak beli ke tak.. Meriah umah Syana ngan barangan jualan... :) Sesi mekap2 di hujung majlis.. kekeke...
Aku tak bawak kamera... gambar2 ..
1) sila tengok kat blog Syana.. klik SINI
2) Blog nanamrul pon ada ..klik SINI

Hari Ahad plak, ada jemputan birthday party umah Atie..sudah 2 tahun budak Umairah comel tuh.. aku g sekejap je.. kerana tiba2 suami tersinter angin kus2.. rasa nak marah2 tapi aku kontrol2..kekeke... makanan sgt mavelles.. aku mkn kuey teow goreng + ayam goreng pandan ke haper..sedapp...

pastu..jumpa kengkawan PCM.. Errynn, Syana, Nurbaya, Kak Ila, Niza fauzi (geram betul tak dpt dukung Muaz), Nanamrul.... dah jadi mini gathering Pcm la plak kan :D...

walau pun tak lama kat sana.. atie sgt la ramah..& aku sempat cemolot ngan Umairah..hihihi..comel budak tu.. sama mcm kes Syana, aku tak bawak kamera..
sila terjah blog2 dibawah utk tengok gambar ye..

1) Syana
2) Atie
3) Errynn
4) Nanamrul

to syana : nanti aku mekap2 hari lain ngan ko.. tu hari tak kemas... loose powder tak bawak.. pastu byk gangguan kan.. nanti kita dating berdua.. berdua dgn muu,..pastu lebih baikkk....kekeke..

Friday, August 7, 2009

Wawa Wedding Part 3..

Sambungan part 3.. part penghabisan nih..
Hari langsungnya.. mlm tu hujan sgt la lebat.. pagi pon sambung ujan lagi.. aku dah gedik2 dah nak mekap lawo2.. pastu nak tengok wawa kena mekap ngan mak andam kan.. sajer nak tengok skill.. hehehe...

Tapi alkisahnya.. tak ada org nak buat prepare makanan utk makan beradap.. so.. aku volunteer la offer diri nak buat.. takut tak sempat.. sepupu2 lain sibuk ngan anak ..ada yg tak sampai lagi.. sudahnya. takder la mekap..takder la baju lawo..aku pakai t-shirt ngan kain batik je.. hehehe...

Tak lama pastu, pas sepupu2 lain dtg, dorang pon tolong sekali masak.. apa yg pentingg.. kerjasamaa...hehehe...

dah siap buat semua.. pon tukar pakai baju kurong.. pastu kuar g kat khemah carik laki terchenta yg aku tinggalkan semalam...hihihi.. ni ada gambar2 pengantin.. dari perak tuh...





Ni gambar aku ngan kak pijah.. one of my bestest fren 'before'.. sgt rapat la satu masa dulu.. masa aku ngan dia sama2 jadik cikgu tadika..
pastu.. ada konflik.. gaduh putus kawan bagai..
but then, Tuhan dah kata jodoh dia dengan abg sepupu aku..
so dia jadi kakak sepupu aku la...
tak leh nak lari kemana.. la ni dah baik balik, tapi tak bleh rapat mcm dulu la... ada anak sorang dah Nur Irdina Adiba... aku mencik tengok pic ni..
baju aku mcm gelembung kan.. trus nampak aku cam ngandung 5 bulan...ishk..



Aku agak emo bila dah siap edit pic ni..
Eisha sgt comel.. ngan laki aku yg ala2 bapak mithali dan aku ibu yg bahagia..hehehe..ala, korang layan je la kan.. mcm tak kenal aku yg emo nih..



abis dah ye bab Wawa kawen ni... berjanggut nak abiskan entri :P

ROMANTIC & LOVING COUPLE CONTEST

Esok tarikh tutup ye.. baru terhegeh2 nak submit gambar.. hahaha...

Mama Tisya wat contest... Tajuknya ROMANTIC & LOVING COUPLE CONTEST. aku sgt gedik2 nak join ye...
Contest ni bermula pada 18 Julai 2009 dan last entry untuk submit adalah pada 8 Ogos 2009. Untuk syarat-syarat penyertaan boleh
klik di sini.

mari tengok gambar apa aku ada...



Nama Anda : Nor Elyani Binti Ramli
Nama Pasangan Anda : Annuar Bin Mohd Nawi
Anniversary : Yg ke 5 Tahun ni..

Gambar ni sebenarnya tak disengajakan... 26.07.09..Masa tu dah siap2 nak g kenduri umah sepupu belah mak. Tapi mlm tu tido umah nenek belah abah. So, pagi2 sebenarnya view tu mcm cantik je, sejuk ada kabus sket2.. tu yg nak ambik gambar. Since cuma ada atuk ngan nenek je, hubby bubuh kamera tu atas keta... then set timer... masa ni dok cuit hidung hubby tu sebab ckp ' Pa, kembangnya idong ni '...suddenly sajork nampak flash..snap sudaa ! So, bila dah transfer kat pc.. nampak cantik plak gambar ni..ala2 romantik gitu ...kekeke... mama tisya..siler lah ye.. hehehe..mana lah tau ada rezeki nak menang plak kan..

Saturday, August 1, 2009

Akhirnyaa

Bersawang lagi :D.. hehehe..
Aku dah lega skang ni.. Auditor dah balik, ISO dah setel.. Aku pun leh la wat keje2 sampingan lain kat opis.. hehehe..

Byk nak update ni..
1) nak sambung wawa punya entrie part 3..
2) aku g PD tu hari.. dah jadi pekasam dah gegambar nya
3) Nunun kawen, anak buah aku.. huhuhu...


Ari ni tak buat apa pon.. tuan tanah keje.. so aku dok umah.. buat laundry.. lipat kain baju... dengar Fullamak carta sms sinar D:.. takleh miss ...dengar lagu zaman muda2, rasa umur baru 15taun jer.. hehehe... Tuan tanah pon tak balik lagik ni..
nanti dia balik, nak ajak g Mydin USJ jap la.. pastu nak g Guardian.. nak beli barang sket.. esok ada nak g mekapkan org bertunang..

Aku sambung hari isnin eh.. tata'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...