Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Thursday, July 30, 2009

PD..cerita dah basi...

Layan la dulu gegambar ye.. tak sempat nak citer..
ni gambor pantai PD masa kampeni wat PD trip bulan sudah..
menginap kat Ancasa Resort Allsuites..
gambar pantai ni ptg dah ni..kul 5++ mcm tu



Nih president Staff Club aku.. Chong & Girlfren dia.. Peh..
kat tempat Spa ke apa tah ni..cantikk

Chong wat style Sami..kekeke...



Gambar apartment dari pantai...


Gambar pantai dari aparment..hehehe..

2nd room... 2 katil kecik...

Hall..


Master bedroom kot..


nanti sambung gambar lagik


Monday, July 20, 2009

Dari PD ke Proton City...

Moning ...

Huhuhu...sgt penat hari ni.. smlm balik dari PD.. ada la beberapa keping gambar.. nanti aku jaja dlm ni eh.. Mlm g ngantar Anim balik UPSI.. ingat tak kat Anim ?
Ala.. pantin yg aku ngantar g Bota dulu tu..
sian laki dia, baru kawen.. kena pisah ngan bini dah..setaun tau ..kekeke...

nanti aku bukak entry lain... bz neh.. tata... :)



Friday, July 17, 2009

Wawa Wedding Part 2..

Malam tu.. sesi bergambaran syok sendiri... ngan sepupu sepapat aku la kan.. makcik2 pon layan gak ..hehehe... aku suka balik belah sini.. sebabbbb ... aku tak rasa aku gemok.. belah mak aku, saiz lebih kurang je semua.. big frame n big size..kekeke... korang tengok je la Mak cik2 aku.. membesar ngan jayanya... Arwah atuk aku.. mmg tinggi besar.. mcm Wak aku .. yg aku amik gambar kat Part 1 tuh...

Jemputan ramai je mlm tu.. nenek belah abah pon dtg.. sembang la kejap.. gambar takdo...
apa lagi erk... takpe2..korang cuci mata dulu ngan gegambar bawah ni...


cousins... dari tepi.. aku, abg emi, mira, syima & yaya..
depan tuh anak buah.. Hadi & Ain..


Gaduh..kekeke.. ngan abg emi.. kazen aku nih...



Dah baik gaduh da..


Giler gedik pix nih.. tapi aku sokaa...kekeke.. dpt munga... motif berani gedik2 ? sebab laki aku takdo..wahahaha ...


Kak syima.. she only 18yrs.. panggil kakak sebab pangkat...

Yaya..she only 18yrs n getting married next year.. dah kurus okeh makcik ni..sesaper yg tengok pic dia bertunang kat fotopages aku, misti pasan dia dah kurus.. ishk...jeles


Adik aku no 3.. ngan syima.. apa la yg dorang bincang tu ye..


Ni adik badik pompuan mak aku tak cukup korum..
dari kiri.. mak aku, mak long & mak ngah... belakang acik wari.. adik mak aku..

Mak ngah, wak nimah ngan mak aku.. wak nimah ni... kakak betul2 atas mak aku...


Ha.. ni lah mereka adik beradik.. kurang sorang... pakcik aku no 3.. dia ada masalah dalaman ngan adik badik lain.. so takder la kat majlis tuh... heheheh... korang tengok la..ramai2 tuh, mak aku paling kecik ok.. padahal..kalao nak ikut mmg gemok je ... aku dah bitau kan...hehehe !


Wawa Wedding Part 1..


Alkisah.. tersebutlah kisah.. tayyib... nge nge nge...

Ni yg aku kabo nak update tu ari.. Hari kawen sepupu aku... Belah mak aku, sepupu pompuan belaka..yg laki2 kecik2 lagi.. lom ada yg kawen.. yg pompuan sumer kena sapu bersih... kekeke !!

Aku nyaris2 tak pegi kenduri kawen wawa ni..tuan tanah keje... sib baik abah baik ati, dtg amik aku.. dpt la aku beramas mesra ngan sepupu sepapat belah mak..lama tak jumpa, raya pon tak jumpa sebab aku raya kat Mersing kan..

Kami gerak dari Putra Heights pukul 9am mcm tu.. terus g Tanjung Sepat.. korang tau tak kat mana ? Dekat2 ngan Banting sana la.. :).. sampai2 sana, dorang tgh breakfast... Kenduri ni memang buat besar-besaran.. Mak cik aku tumbang 3 ekor lembu.. Jemputan dtg dari ptg Sabtu, mlm bawak la ke hari Ahad...ramai org...

Aku tak amik gambar lauk pauk pon... Segan weh, kang org ingat apa plak kan.... so, aku abeskan masa dok dlm umah, jumpa kaum kerabat... Ramai sgt sedara mara..belah abah pon ramai kat sini.. sepupu, 2 pupu... ada gak yg aku tak kenal... bila kumpul mcm ni, baru la tau ..ko anak org tu, dia anak org ni.. :P....



Ni gambar aku & mak. Ni lah Pak Cik aku satu2 nya yg sporting. Aku tak panggil Pak Cik ye. Aku panggil Wak... ate, aku org jawa kan ? hehehe... abg mak aku ni...



Yg baju pepel tu Mak ngah aku.. Baju cekelat tu.. Mak cik jugak, adik beradik tiri ngan mak aku tu... Baju biru tu mak aku.. yg belakang tu, aku la..hihihi


Ni dah belah mlm.. sepupu aku , Kak Muni.. Dia baru 24taun.. Anak dah 2 oke.. pas sekolah trus kawen... aku dah ckp kan ??....hehehe..


Ni pengantin nya.. Wawa @ Shazwani.. dia baru 21 taun ni... Takde acara sanding2 mlm ni.. saje pakai lawa2... tukar2 baju, photoshoot sumer ari Ahadnya...

Sambung Part 2 eh...

Update sket...

Giler ngantuk ari ni.. smlm tido awal.. tapi asik terjaga je.. mimpi hantu lah.. mimpe kena kejar lah. ishk.. menakutkan betol..

Esok PD trip, staff club buat.. Aku AJK kan, kena la ada di tempat kejadian.. tapi lone ranger la gamaknya... En Suami keje... Nanti aku snap pic bebanyak.. kalo ada yg menarik, aku jaja pic tu kat sini.. hehehe... Curik2 update blog ni ha...walaupun tgh bz siapkan document2 penting nieh..

Ta ta


Wednesday, July 15, 2009

Malang tak berbau.. kesian..

Kesian sepupu aku Mas & Ejam ni..
Dorang eksiden smlm masa nak g keje..
Betul2 dekat ngan tpt keje Mas.. kat RICOH Shah Alam...
Aku g melawat smlm kat umah dia..
Mas tak admitted.
Sian dia kena layan tak baper bagus ngan staff hospital..
service lambat.
Ijam melecet je.. Mas patah tulang rusuk.
Belah kanan, No 3 dari bawah...
Dia mc sampai 21 hb nanti, pastu g check up lagik...
Doc suh rehat, sebab tulang yg patah tu bukan boleh simen pon kan...
Semoga cepat sembuh ye mas & ejam..
Naperlah mamat india tuh bengong leh melawan arus plak..
padan muka patah kaki...
nanti kalo takde apa, aku nak g melawat lagik

Sunday, July 12, 2009

Carita Hari Ini.. Legaa !!

Beberapa hari lepas.. aku ada buat silap besar kat sorang kawan.. Aku betul2 rasa tak sedap hati.. aku pon konpius masa tu... aku tau dia mmg marah sgt dan aku layak dimarahi sebegitu... Lepas aku mintak nasihat dgn beberapa org kawan lain, Aku dah mintak maaf kat dia dan dia dah pun maafkan aku.. aku tau dia takkan lupakan benda ni.. tapi aku harap dia faham keadaan aku masa tu... aku takkan mention nama dia kat sini...aku tau dia tau saper yg aku maksudkan kalau dia baca entry ni...aku betul2 mintak maaf...

Hari ni nak kongsi perasaan lega ngan korang...entry terdahulu aku ada citer pasal laki aku keje balik lambat memalam kan....la ni tak lagi dah..sebab laki aku dah keje tempat len.. hehehe..aku tak kena tinggal lagi dah sensorang memalam :)..Alhamdulillah la... Giler bosan ari ni sebenarnya..bangun lambat pagi tadi... ingat nak g DIOS.. tapi mcm malas.. tghari tadi suh bangla nek basikal tu potong rumput umah aku..bersih dah... hehehe....! Baca blog SYANA tadi... citer pasal baju raya.. aku tak tempah pon lagik... taun lepas punya baju raya aku ada tak pakai lagik...aci ?? Bahan kain punya byk.. tapi siap 2 pasang je masa raya.. yg lebihnya...baru siap bebaru ni.. so aku ingat nak topap selai dua je.. baju siap takde size kan.. ate..aku ni sehat sejahtera...kekeke !Merepek dah aku memalam ni ha..

Aku akan start bizi sampai ujung bulan ni.. External auditor nak masuk 27/7 nih.. ketor lutut aku korang tau.. aku mmg ada phobia sket kalo sebut pasal auditor nih.. huh...! Rasa nak demam pon ada.... bersempena sgn kebizian aku tu.. blog ini akak sedikit bersawang la... aku baru je ingat nak update entry pasal kenduri kawen kezen aku kat banting minggu lepas ... tapi memori card tinggal kat opis ... haih...! nanti2 la aku update ye kengkawan..

Aku berhenti disini.. jap lagi nak merayau blog korang...yang aku add byk2 dlm list aku ni, tapi tak sempat tak go thru satu2...ari ni aku lawat..kalo sempat aku tinggalkan komen sebijik dua ye...

Sayang korang.. Muahh !


Thursday, July 9, 2009

Siapakah Abdul Hadi







Assalamualaikum

Dari hari tu nak cerita pasal Hadi ni.. Aku tak tau mcm mana nak start ye.. Siapakah dia...Macam ni...

Mak Hadi dulu neighbour Mak Andak.. So, aku kenal Kak Milah ni, sebab dia dtg umah Mak Andak. Dia pon ngikut antar Syiman g Bota last month... Memula aku kenal Kak Milah ni, Hadi baru 2 taun.. Sembang2 dgn dia... dia tanya aku dah baper lama kawen, tak ada anak kan... aku pon bitau la.. masa tu baru dua taun... Then dia ckp.. takper baru 2 taun...akak 12 taun tunggu baru dpt Hadi ni.... mak aih.. lama kan ?? Lepas tu, aku tak ada la jumpa2 lagi..sampai la masa g Bota aritu... baru jumpa balik...
Hadi dah 5 taun.. Aku tak tau la mcm mana kalau aku yg dapat Abdul Hadi tu sebagai anak..sejuk perut Kak Milah ngandungkan dia... Dia tau dia mengandungkan Hadi masa dia dah nak berlepas g Mekah... Dia redha je, tawakal g Mekah di awal kandungan tu..
Korang tengok muka Hadi tu, apa korang agak korang leh dpt dari budak umur 5 taun mcm tu...
Aku nanges 1st time dengar dia baca Fatihah berlagu.. bertaranum.. betul taajwid dan makhrajnya... naik meremang bulu roma aku korang tau... Cakapnya berlapik.. tersusun.. Dia tgh hafaz surah Al-Wa'qiah... aku pon tak hafal korang tau... bagus betul Kak Milah didik Hadi.. Dia kata.. kesedihan 12 tahun menunggu, terubat bila dpt Hadi.. Tak harap lagi yg lain dah katanya...
Masa kat resort tu, byk nasihat Kak Milah kasi aku. Suh aku kuatkan semangat.. Kalau dia boleh tunggu sampai 12 tahun, apa sgt la aku yg baru 5 tahun ni kan... org mcm dia je yg tau mcm mana aku punya rasa teringin nak peluk zuriat sendiri.. huhuhu !! Bagi aku pulak, selagi suami aku leh sabar, tak ungkit pasal kami yg belum ada anak, aku bahagia... harap sgt ni.. :)... tapi kalau esok lusa dia kata dia nak kawen lain ... apa aku nak jawab ye ? hish..na'uzubillah.. mintak jauhkan la ye...
Korang tengok pic kat atas tu.. Semua org diam tengok dia baca doa selamat untuk pengantin.. Semua org mcm terpaku.. budak sekecik tu baca doa selamat... Hadi.. Hadi... Sebelum balik tu. aku ambik gambar, peluk dia.. dgn harapan suatu hari nanti Allah makbulkan doa aku nak dpt zuriat .... kalau dengar dia bagi nasihat... dengar dia bercakap...korang tak sangka dia baru umur 5 tahun...
Buat Kak Milah & Abg Haris bertuahnya kalian kerana dikurniakan cahaya mata yg sempurna sepertinya... berbaloi penantian selama 12 tahun....
p/s : aku emo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...