Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, June 16, 2009

Abdul Syahiman + Nur Khasahanim...PART 3

Ni sambungan lagi.. minggu 06/06/09 kenduri kat Perak kan... so 13/06/09 ni, belah lelaki kat Alam Megah, Seksyen 27 Shah Alam plak.. Aku ambik cuti 2 hari.. Khamis & Jumaat. Nak siapkan 600 bijik muffin yg mak andak suh buat. Memula mak aku janji nak dtg hari khamis ptg tu, aku excited la kan..nanti ada org nak tolong packing muffin aku tu.. skali tak jadi dtg plak.. abah tak sehat.. so, aku kesedihan dan keseorangan.. huhuhu..

Tapi... sib baik Kak Linda call.. Nak dtg tolong.. Mak su ngan syidi skali dtg.. Mekasih la bebanyak sebab sudi tolong ye.. Aku siap buat muffin tu hari Jumaat , kul 7.00pm. Pas Maghrib, angkut semua muffin g umah mak andak ..sebab tak abis packing lagi.. Sian ngan husband aku..tak dpt cuti.. ada katering 1000 org mkn kat putrajaya.. so, dia takleh la sesama kitaorg memeriahkan majlis.. huhuhu... Mlm tu, mas ngan ejam dtg skali..rajin awak ye mas.. bawak pau panas lagik... aku ngan mak su tolong bubuh telor kat bunga telor.. Tok besah, mak cik2 lain siapkan paper bag utk tetamu...

Family dari Endau & Mersing semua turun, ada beberapa org je la yg excuse... Yg dari Perlis pon ramai gak dtg. Dorang tido umah syidi, separuh tido umah mak andak.. Pak busu ngan mak yam tido umah aku... Pagi ahad, kitaorg tak aci..dtg lambat umah mak andak..hehehe... kul 11.30am aku sampai... Dah janji ngan Syiman, 11.30am tu dia nak g ambik aku g umah mak mertua dia.. nak mekapkan Anim, pantin pompuan nya..

Skang ni kan musim jerebu + panasnya suma kan.. Aku satu calit mekap pon tak pakai.. panas sgt.. Ngan naik ruam satu badan.. ngan peluhnya.. huhuhu... sadiss.... Sampai umah Anim, trus mekapkan dia.. tetiba.. ujan turun dgn sangat lebat... hujan rahmat kan.. Tapi mak mertua syiman kata, ada pengantin makan dlm periuk...pasal tu ujan.. tu mitos negeri mana la tu..hehehe...

Since dah ujan, syiman tak jadi antar aku.. aku terpaksa ikut rombongan pengantin pompuan.. nasib la..hehehe.... Dlm gerimis2 tu kitaorg berarak. Belah laki takder pelamin bagai, trus makan damai je... Aku tolong layan sket2, pastu aku makan... gambar pon tak ambik byk sgt. Laki aku takder nak tolong ambikkan .. tk cukup tangan ler...

Tetapi akhirnya, semuanya berjalan lancar.. seperti yg dirancangkan. Majlis setel dlm pukul 4.30pm mcm tu.. Nasik lauk suma cukup... tak kurang, tak lebih.. Aku agak emo hari itu.. pada sesiapa yg tau , terima kasih sebab memahami. Aku tak sengaja nak nangis dihari bahagia korang.. Mak Anjang , Mak Arah..mekasih atas nasihat... thanks for everything.. Mak andak, mekasih kasik peluang kat saya utk siapkan muffin, siapkan hantaran ngan mekapkan pengantin...

Enjoy the pic eh...

Muffin yg nak kena siapkan.. vanilla & coklat muffin
Tombam muffin nye...

Ni 1st batch ni
Dah siap packing...

Thanks Syidi & Mak Su yg menolong...
Pas siap mekapkan Anim..huduh betul aku tak mekap lgsg

Sebelum potong kek
Pak Busu + pengantin + Jai (jai dah gemok.. hahaha)
Aku mekapkan putih sgt ke apa ni ?
Belah pantin pompuan
Aku yg kelaparan..menyerang meja pengantin setelah pengantin bangun.. kekeke... Kemain senyum ye mak su

Mastura + Ijam + Hannah Humaira
Aku ngan pengantin.. tengok idung pantin pompuan.. ate, naper di kesat pakai tisu.. kan abes dah comot...
Iqbal comelll... anak mak su ni...
Hadiah.....


2 comments:

SyaNa said...

kagum aku ngan kawan aku sorg ni
terer masak terer mekap..
kaaawannn sapeee la tuuu
hehee

::YanN:: said...

haip syana... idak ler terer... sajer try and error.. hahaha !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...