Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, June 15, 2009

Abdul Syahiman + Nur Khasahanim...

Siapakah mereka berdua itu.. apakah kaitan mereka dgn entry ini..
Saspen kunun... hihihi.. Syahiman @ Syiman ni cousin husband aku la...
Entry terdahulu yg aku buat bunga utk dulang hantaran tu kan, dia punya la tu...So.. ari ni aku nak citer masa ngantar Syiman nikah kat Lambor Kiri, Bota Perak.
Tarikh : 06/06/09
Okeh, asalnya Mak Andak kata kami akan bergerak ke Perak tu pukul 2pm..lepas Zuhur. Tapi cancel last minute, dipercepatkan kepada pukul 11am. Memula kitaorg tak dpt booking chalet kat PASIR SALAK RESORT tu..suddenly pihak resort call kata ada kosong 2 bijik chalet. Ada org cancel booking & kitaorg dlm waiting list.
Aku siap awal dah...sempat buat blueberry muffin lagi. 3 jam perjalanan katanya.. Tapi aku terlambat kerana...
laki aku g gunting rambut ... geram betul aku tau.. org yg ada baby kecik sampai awal.. aku yg berdua sampai lambat.. nak muncung2 dah aku time tu.. sib baik mak andak kata " TAKPE... DAH SAMPAI PON DAH"....huhuhu !
Aku diberitahu yg laki aku kena bawak keta pengantin. Maknanya keta kecik kitaorg tu tak yah bawak la kan.
Semuanya ada 6 bijik keta. Aku naik ngan pengantin & barang hantaran sekali tau... bawak kek resepi rahsia dari KL... huhuhu !.. Aku bajet perjalanan akan lancar lah.. tapi al maklumla kan, cuti sekolah.. musim mengawan..suma pakat kawen beramai2..so jalan agak jem... Dorang decide ikut jalan dalam.. Tak jadi lah nak berenti kat Tapah sebab kitaorg masuk tol sungkai..ikut jalan dlm la ye... Aku agak jakun sket tau korang...jumpa nama tempat pelik2..kekeke...!
Berenti rehat + semayang kat Bidor.. aku tak ingat kg apa..tapi kawasan Bidor la... Dlm keta..aku dah mcm apa dah.. rimas + sakit montot..duduk lama dlm keta nko.. So, sampai ke Pasir Salak Resort tu pukul 4pm+++.. baper jam berjalan tuh... dekat 5 jam kan.. huhuhu.. agak hazab aku dlm keta tu..So sesampainya kat sana, check in suma, suma org berlonggok2 dlm umah ala2 ikan sardin..kerana ?? kerana org nya ramai..pastu spacenya kecik kan.. Aku ditinggalkan suami terchenta.. Dia + Pak Andak + Mak Andak + Fdzil + Shyda + Syiman si pengantin menguruskan umah tumpangan yg disediakan pihak pengantin pompuan ye... So, sementara dorang takde, aku pon membawa diri ke swimming pool.. menenangkan fikiran la kunun... bertemankan Kak Elin + Kak Milah..nanti aku citer pasal mereka berdua kat entry lain ye..
Memandangkan Syiman nak nikah mlm itu, aku pon bersiap la kat chalet tu... Mak andak dah bagi2 dah.. umah sebelah untuk Family Kak Elin + Kak Milah.. So, chalet lagi satu untuk mereka2 yg ada anak kecik... aku dgn KECIK hatinya dan tanpa berfikir panjang mengeluarkan kata2 yg agak kebudak-budakan walaupun hakikatnya layak menjadi mak budak... " ABG, MAK ANDAK KATA YG ADA ANAK KECIK BAGILA TIDO SINI, KITA TAK DE ANAK KAN, JOM KITA TURUN BAWAH"... Wah.. terus emo kan..tu la aku ni.... buruk pangai...
Nikah sepatutnya kul 9pm...tapi bila dah ting ting tong tong bagai..lambat gak la.. imam dah sampai, saksinya plak lambat... So, dgn 2 kali lafaz.. selamatla Abdul Syahiman Bin Abdul Rasid menjadi suami kepada Nur Khasahanim Binti Khatan... Lepas tu, acara makan2... lepas makan2 berehat2 dan tido.. aku berdoa supaya tak bangun malam untuk membuang hajat.. ini kerana.. umah tumpangan kitaorg tu takder toilet oke.. hwaa.... (Hanim, kalo awak terbaca tentang ini, akak betul2 sori ye... mmg tak patut takde jamban umah tu.. sib baik la tak de insiden yg tak diingini ye...kekeke)...
On the way ni..aksi gedik syok seniri
Ngan Iqbal Comel kat Bidor masa berenti rehat
Ni lah chalet kat Pasir Salak Resortnya hah

Aku wat aksi kekunun romentik..dlm hati dah nak booking dah tido bilik ni.. mimpi je la ha...
View ni dari tingkat bilik chalet tu
Saya sayang sangat lelaki ini
Kat Pool dgn Kak Linda, Kak Milah & Kak Elin
Swimming POOL
Aku terima nikahnya...
Sarung2 cincin daa...
Duit mas kawen..rm 1000


Aku + iQbal + Pengantin.. laki aku mana tah..
Aku ngan Iqbal lagi...
Aku suka bangat pic ni... nampak kurus okeh..hahaha !
Cik mas + cik nizam pon nak sama... haihh
Pengantin ngan Keluarga Kak Milah + Keluarga Kak Elin
Sambung part 2 ye...

3 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

mmg cuti sekolah tue ramai tul yg buat kenduri kawin ... alahai yan .. releks yer .. x mo emo2 .. seronok tgk blog kembali berhupdate ;-)

::YanN:: said...

thanks diana.... :)mmg ramai..on the way balik tu, selisih byk keta ada reben kat atas ....konvoi kenduri kawen ler tuh

Anonymous said...

alamak baru terbaca la..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...