Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, May 20, 2009

Kek Coklat Lembab...


~ Agak comot ye rupa kek ni.. saje leleh2 coklat tu kasi byk..huhuhu ~

Kek.. hehehe.. aku dah lama tak buat kek.. bebudak opis pon tanya.. sebab, kalo time aku rajin wat kek, aku misti kasi dorang rasa.. QC checked ye..

Mlm smlm aku tak masak. Lagipon laki aku kena g keje balik kul 7.00. Balik keje awal, 5.30pm mcm tu.. aku tapau je kuetiaw goreng basah kat Kak Maz. Sedap. Gerai dia makanan suma flat rate RM 3.50. Nasi goreng ke, mee bandung, mee hailam..suma harga sama...
Lepas mandi siap suma.. aku pun bancuh la adunan..sebab takmo miss citer Desperate Housewife.. kalo dah bakar karang, tinggal tunggu masak je.. takde la aku berkejar-kejaran dari dapur ke depan nak tengok tv..kekeke...
Ni resepi keknya ye...senang sajer...

2 bijik telur ayam - besar
1 cawan gula - aku pakai icing sugar
1 cawan gula perang
1 cawan susu segar - aku pakai susu cair
1 cawan minyak sayuran - aku pakai myk jagung mazola tu
2 cawan tepung
1/2 cawan serbuk koko
1/2 camca baking powder
1/2 camca soda bikarbonate
1/2 camca vanilla

so, ari ni aku tak g lunch ok.. sarapan tadi buat sosej gulung dlm capati... sedapppp... takmo makan ngan roti gardenia dah... capati, letak mayonis sket, letak lada hitam, tomato + daun salad, letak sosej..pastu gulung... siapp... gambar takder.. tak menarik gambarnya..kekeke..

pastu aku buat salad... carrot + brocoli + udang + bawang besar + tomato + garam + pepper +olive oil.. dah... hehehe...pastu.. mkn la kek coklat tu sepotong... yummy... !!


3 comments:

SyaNa said...

amboi yang ko diet ke mkn capati tu??
nnt aku nk rasa kek ko ye yang

::YanN:: said...

Syana
Takde maknanya diet..sajer tukar selera...
Meh la dtg umah aku nanti.. leh aku buatkan kek cekelat.. :D

Ayu Jaffar said...

waaaaa nak kena try nie, sume bhn ada kt rumah! yannn kek coklat lembab nie nampak sgt2 menyelerakan :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...