Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, May 5, 2009

Balik kg lagik...Part 2

Sambungannya ya...
Memandangkan hari ni hari Jumaat, mak tutup kedai cepat.. Lepas aku sarapan, terus tolong mak kemas kedai.. Lagipun hari ni ada buat bacaan Ya'asin. Aku tak tau la tempat lain ada ke tak kan, tapi kalo kat sini, tetiap Jumaat ada buat bacaan Ya'asin untuk org pompuan. Dulu buat kat umah GPW - Gerakan Persatuan Wanita.. Tapi skang ni dah buat gilir2 kat umah masing2.

Lepas smayang Jumaat, aku ikut abah ngan hubby aku g Keratong 9.. g antar Encik Nuar tersayang ngurut..kekeke... Memula aku takmo ikut, yela kan..apa kejadahnya aku nak nengok dia kena urut kan.. tapi kalo aku tak ikut, aku tinggal kat umah lagik boring.. Aku folo je ler, ngan si Zira skali ngikut, walaupun kitaorg tau tempat tu sure tak best punya.. kekeke...



Sejam perjalanan, sampai la kitaorg kat umah acik tukang urut tu.. First time aku masuk sini.. Perantau Damai/Felda Keratong ...Aku tak naik atas umah okeh..org lelaki sgt ramai... Ada yg dtg dari JB sebab sakit pinggang.. ada org situ2 gak... aku segan.. so, aku duduk dlm keta.. baca novel je..kekeke...








(Muka budak bosan menunggu sambil baca novel dlm keta)
Aku tak bleh bla betul ngan acik tu punya nama.. Aku baca la dia lekatkan ketas kat dinding..
" Mat tak kisah..mengurut setiap hari kecuali hari selasa.. sila hubungi 012-66xx xxx".. kelakar kan....apa motif dia buh nama mat tak kisah tu kan...aku gedik2 je nak snap gambar, tapi acik2 yg nak mengurut dlm umah tu ushaa semacam je.. tak jadik aku snap... huh..








(Nilah umah acik MAT TAK KISAH TU)
Lama gak aku menunggu dorang abes berurut.. Panas woo.. kalau aku tau, tak nak aku ngikut... hihihi... on the way balik tu, aku tanya abah aku naper nama dia mat tak kisah kan...




(Muka org sedap kena urut)
Abah aku kata.. dia tak kisah..dia urut laki pompuan, dia tak tetapkan bayaran.. org kasi berapa, dia amik je, org ckp mekasih je pon ada...
0oo..baru la aku paham... gitu kisahnya..
Sejam lepas tu sampai la ke rumah...
Balik umah, mak tanya.. " sonok berjalan"...
Aku jawab..."sonok..dpt penat"..kekeke..
padan muka aku kan...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...