Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Thursday, April 30, 2009

Signature Baru...

testing ..testing...
kekeke...
testing signature baru ni ha...
hihihi... jadik gak buat kaler putih...

Selamat Bercoti..


Cotiii.....
Aku nak ucapkan selamat bercuti utk semua.. Esok pagi gerak balik Serting.. Balik umah mak aku ye kawan2..kekeke....
Semoga semua perjalanan balik ke kampung selamat.. & Selamat jugak balik ke sini ye...
Aku pun bercuti dari berblog... to be continue next week...

Da daa...


Natashaa Jr - Congrats Buddy !

*************************************************************

Tingkat 1 Bilik Lavender 5


Menten je lawa budak ni.. tak sakit ke beranak wak ?


Aku sedih tengok pic ni... sabar ye pa .. !

Aku nak angkat, takut...


Irina Hani bt Noraidi Bakhtiar...

********************************************************

Arini nak citer pasal baby si Natashaa ni..
My best friend....
Ari tu ada sms dia,
ingatkan nak jumpa sebelum dia bersalin..
tak sempat ok.. dah nak keluor anak dia...

Dia bersalin kat An-Nur Specialist Centre
Comel baby dia..
Masa aku sampai tu,
cuma ada ID, her hubby je..
Anak2 dah balik umah ngan atok dia...
Tak dapat jumpa bebudak comel tu...
hihihi..

Namanya IRINA HANI.. sebutan dia Ee-Rina
La ni Tashaa berpantang kat Kulai..
Nanti dia balik sini..
aku g melawat..
harus tempek pic baby yg baru ye...
tercapai jugak hasrat dia nak baby gurl..
Sebelum ni dah dpt 2 org hero
So, pasni leh la berehat dulu ye shaa...
Aku jugak yg kena bekerja keras..huhuhu...
nanti update lagi ok..


Salam Sayang ....

*****************************************

Wednesday, April 29, 2009

3 in 1 - Part 2..

***************************************************
Sambungan ya..
korang tau...
laki aku kan..
bleh plak dia request
nak balik Endau ptg Ahad tu...

Gigih la sgt nak balik awal...
Harus tetiba guruh berdentum
Ribut taufan kau..
Ujan selebat2nya...
So.. tak jadi la dia nak balik mlm tu
Risau tak nampak jln katanya...

Muadzam Shah tu kan ala2 hutan kan..
Penah sekali kitaorg balik mlm..
Lepas ujan...tak nampak apa..
Giler tebal kabusnya...
Laki aku bawak la keta 40km/jam... LOL

Bebalik kepada citer nak balik Endau tu..
Kekonon je nak gerak awal pagi..
Jgn harap ok :-D
Umah aku penoh lagi ngan sedara mara.
bleh plak nak meninggalkan umah time tu ye...

Sebab kesian tengok muka laki aku yg mcm dah nak nanges..
Kitaorg pon gerak la dlm pukul 11pagi mcm tu..
Azira mcm biasalah..
cuti sekolah kan..
Menyibuk la nak ikot...
Keta tak byk sgt..
Ate, ari keje kitaorg berjalan kan..


Sampai Endau pukul 1 lebih..
Umah mak bertutup je..
Sah2 lah dia berkampung kat Mersing ni..
G jenguk umah Jai..
Korang tau apa aku nampak.. ??
Ya Amponn...
Secomel2 budak aku penah jumpa ...
Nak nanges pon ada tengok muka dia..

Comel gilerr....
Menangis la mak dia kalo tengok betapa comelnya anak dia..
Err..motif aku buat statement camtu?
Sebab Umar ni, anak angkat...
Ni aku nak explain ni..
Jai tu adik ipar aku kan...
Bini Jai tu ngan aku biras la...
So, Emy... biras aku punya adik ni..
Dia pon cam aku gak..
Lom ada anak lagi...
So dia amik Umar ni jadi anak angkat...

Aku siap tanya kat dia,
Kot2 la esok mak si Umar ni ngandong lagi..
Kalo taknak anak tu,
Kasi la kat aku kan..kekeke... LOL
Dia punya senyum,
dia punya lentok...
Adoi yaii...bikin tak tido mlm korang tau...
Korang tau, Azira..
Sampai ckp mcm ni..
" Kak, aku tak nak pandang dia..."
Dia geram teramat nengok si baby ni..

Okeh..sambung balik citer tadi...
Jai keje, dia kata esok baru dia dtg..
So kitaorg gerak la g Mersing umah Mak Anjang..
Sampai sana.. tak ramai makcik2 yag ada...
Ada mak mertua aku je..
Yg lain lepak umah mak yam..
Kat Tanjong Gemok

Mak andak & co tido hotel ko..kekeke LOL
Keje belum ada..
maksud aku, nak rewang pon tak ada apa2 lagi..
So..tetiba aku rasa mcm nak curik tulang LOL
Aku ajak laki aku g pantai..
Padahal langit gelap mcm nak runtuh... :P
Elok je kitaorg gerak..
Sampai tepi pantai..
G beli air, keropok,
goreng pisang & sata..
Hujan pon turun dgn selebat2nya...

Kitaorg berteduh la bawah pondok tu..
Tapi hujan tu campor angin... LOL
Abis kebasahan...
Bila tengok keadaaan ujan yg mcm malu2 nak reda...
Aku + Azira + Laki aku..
main lumba lari sampai kereta..
Abes basah kuyop...
Of kos la aku yg last kan..
ate, badan berat...kekeke

air dah naik dah..
laki aku risau..
Takut keta dia tenggelam...kekeke LOL
o0o..kete tenggelam risau, bini tenggelan ? tak risauu yee...kekeke


Sejujurnya..
Aku tak ada ambik gambar pengantin
Pengantin low profile.. ;-)
Aku melepak je kat atas umah..
Kat khemah panas...
Gambar aku, hubby + adik..Gambar umar...
Ada gambar mak mertua aku..adik beradik....9 org...

mak mertua aku.. baju biru, duduk.. ke dua dari kanan....
***********************************************************

3 in 1


***********************************************************************
Tajuk entry mcm apa tah kan.. kekeke
Minggu lepas kenduri kawen Zee..
Minggu ni ada lagi kenduri...(14.03.09)
Kenduri sepupu aku..

Anak Mak ngah (Adik Abah aku).
Kenduri doa selamat Along Pais..
Selamat menikah kali ke-2 :P
& kenduri utk Angah,
mengantar rombongan meminang..

Aku balik umah mak hari Sabtu tu..
Motif balik hari Sabtu ?? ;-)
Sebab nak bangun lewat :-D
Dah kalo ada kenduri,
mana buleh bangun lewat kan..

Lagi ler Abah aku, bukan dia kira...
kang Subuh2 Adam dia jerit2 suh bangun...
Aku yg ada laki pon dia jerit gak... kekeke LOL
Benornya, umah Mak Ngah aku sebelah umah aku je..
Duk Felda kan.. rumah tersusun sebelah2..

So, kalo ada kenduri kendara,
Sedara mara misti berkampung kat umah aku...
Sebab umah Mak Ngah tu penuh ngan ipar duai dia...
Makcik2 aku kebanyakannya semua ada..
Ada 2-3 org yg ada hal..tak dpt join...
Nenek & Atuk...
Sepupu sepapat
Baby Firdaus pon ada..
Giler Comel budak tu..

Kenduri ni tak la besar sgt,
kenduri doa selamat je...
Sandingnya nanti saing ngan Angah
Yang bertunang tu..
Bulan 11 katanya...Tarikh tak confirm...

Nama wife baru si Along ni Ana...
Aku tak tau nama penuh dia pon..
Dulu aku rapat bebenar ngan Along ni...
Sebab beza umur kitaorg 3 bulan je..
Tapi lain taun....kira aku tua setaun la dari dia
Skang ni dah tak rapat sgt..
sesejak dia ada kes ngan family..opss.. secret la tang ni...

Aku mekapkan Ana tu.. FOC :d
Sian pantin tak mekap2...kekeke
Lepas abes kenduri doa selamat,
Kul 3 mcm tu, dorang ngantar rombongan minang AngaH..
Aku tak ngantar..sebab..
kena g ambik Adik kat asrama...
Semua bebudak PMR & SPM ada mcm kem motivasi ke haper tah..
Kat Maa'had Ahmadi Gemencheh...
Aku g jugak le ngan laki aku..
Lama gak aku tunggu, tak sesampai..
Bas rosak upanya...

(Ni tengah panas tunggu bas adik sampai..Motif laki aku buat mulut mcm tu ? Ada gula2 dlm mulut dia...)
Ada gegambar ni..
tengok la yer..
Aku tak ambik gambar masa kenduri,
masa org masak..
Gambar syok sendiri aku laki bini byk la :P

Nanti aku sambung part 2 plak..
Kat Endau & Mersing...
Utk pengetahuan, gambar hari kejadian tak byk..
gambar2 yg aku pakai baju ijau tu,
gambar selepas kejadian..tu hari nak gerak ke Endau dah tu..


(Gambar ngan nenek..nenek terseksi plak, tak ada tudung..kekeke)

(Ramli's Angel... Adik la ni, sengal...kekeke)
************************************************************************

Starting

*****************************************************************
Assalamualaikum...
Jadik blogger ye skang ...kekeke
Ni syana yg suggest..
Aku suka baca blog syana...
seronok ada blog sendiri katanya..
Sebelum ni aku ada FP je...
Ni nak try berblog jugak..
Zaman dah maju kan...
Semua org ada blog..aku pon nak gak..kekeke
Harap2 aku leh berkongsi cerita,
kisah suka duka dlm kehidupan seharian ni
dengan kengkawan yg lain..

*******************************************************************************
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...