Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, September 25, 2012

Berusaha lagik !


Berusaha !! huhu !

Citer pasal stok ebm.. hari ni BW je carik info pasal nak bykkan stok ebm nih.... berharap sgt dpt kasik Athiyyah sampai umur dia 2 tahun.. lately ni mcm kurang dah.. perah2 pun dpt 6oz mcm tu.. penah skali perah dpt 2oz je.. nak nangis rasanya.. tadi ada sembang dgn 1 blogger.. member PCM gak.. dia berjaya susukan anak dia sampai 2 tahun.. byk info kat blog Afne ...

Pastu dah decide nak beli trial set utk bykkan susu... nanti dah sampai barang, aku buat entry ye.. Semoga Allah permudahkan jalan untuk aku susukan anak2 sampai cukup umurnya 2 tahun.. Amin !

Ni stock yg ada sebab Athiyyah share susu dgn Aliff :)

Saturday, September 22, 2012

Saya sudah mutak !

Dua budak botak :) ... 

Athiyyah sudah digundulkan ..

Memula mmg rasa syg sebab rambut dia lebat... kira tak sabo nak pakai scarf2 bagai ni.. tapi org tua2 kata tak elok simpan rambut dlm perut... since kitaorg tak rasa nak buat kenduri cukur jambul Athiyyah dlm masa terdekat ni, so kitaorg decide nak botakkan dulu la... comel gak walaupun dah botak.. hihi !


 nih pix abg aliff masa umur dia 4 bulan kot.. lepas kenduri cukur jambul tu.. ada iras2 ngan Athiyyah tak ? ce tengok pix bawah ni.. :)


Thursday, September 20, 2012

Family Pic masa raya !


Ni lah satu satunya family pic yg lengkap masa raya ari tu.. Aliff tak reti duduk diam.. ni pon tak pandang kamera kan.. nasib baik ada jugak daripada takde langsung.. hihi ! Bila tengok pic ni, rasa sempurna dah hidup.. Ada Ayah, Mama , Aliff & Athiyyah :)






Wednesday, September 19, 2012

comeback la kaedahnyaa...


Salam korang...

Manjang versihkan sawang je.. pastu biarkan  bersawang balik ye tak.. kekekek !.. bz wei.. rindu nak berblogging ha.. rindu gak nak blogwalking.. tapi apakan daya.. kekangan masa ha.. ni ada angin2 bersihkan sawang.. pasni update apa yg patut ye.. eh.. lupa, tuan umah dah bersalin dah.. pasni citer pasal je la ye.. korang jgn muak tau.. nanti jumpa lagik.. daaa... !

Tuesday, September 11, 2012

Athiyyah warded - Jaundice

Athiyyah warded sebab kuning dia tinggi. Aku yg bersalah.. sebab buat tak endah.. huhu! Sebelum kuar NICU tu mmg ada kuning tpi rendah je, so Doktor benarkan balik. Masa jururawat masyarakat dtg umah pon dia suh aku bawak Tiyah gi klinik sebab kuning paras dada.. tapi aku tak pegi.. laki aku keje.. pastu klinik jauh dari umah.. aku ckp ngan misi nanti bawak g klinik bila aku balik serting pantang kat umah mak minggu depan..

Dipendekkan cerita, hari isnin cek kuning Tiyah, reading dia 323... giler tinggi.. trus ni nong ni nong nek ambuulan antar emergency kat kat spital jempol... hambik ko mama Tiyah..degil ya amat... Doktor kata sib baik tak sampai 400.. kalau tak memang kena tukar darah.. huhu!

So merasalah tido spital... mak ckp, Tuhan makbulkan doa mama ko tiyah.. kekeke ! apa sebab mak aku ckp camtu ? sebab, sebelum tiyah warded tu, kira beberapa hari sblm aku kuar spital, aku ckp ngan mak camni.. " rindulah nak mkn nasik spital mak"... kan dah merasa betul mkn nasik spital.. sib baik warded 2 mlm je... mcm sedih gak duduk berdua ngan anak, laki kt KL keje, Aliff ngan atok nenek.. huhu !

a) pic ni masa tiyah 2 hari..dia punya kuning sikit je.. kat spital serdang
b) ni kat spital jempol.. sian dia asik terkejut ke bila tido telentang.. so, nurse pun telangkupkan dia .. kasi meniarap..
c) ni pic nak kuar wad dah.. :)

masa masuk spital, mlm tu trus kasik dia duduk bawah lampu biru tu.. double lampu dia..sebab nak kasi turun cepat.. mlm pukul berapa ek, misi amik darah, result dia 267.. turun byk dah.. pagi esoknya.. turun sikit je.. ... result 251... pastu, mlm ke 2 tu punya result 208.. so, boleh la keluar.. Doctor kata, dia nak result  tu bawah 200.. walaupun dibenarkan keluar, masih kena pantau lagik kat klinik kesihatan... dah balik umah, the next day gi lagi cek, result 181.. Alhamdulillah... dah ok dah.. takde kuning dah.. :) .. sok kalau ada anak lagik  (Insya Allah :) ) kalau kuning je, confirm aku cepat2 bawak gi klinik.. huhu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...